וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבלגן נמשך: ריצ'רד דיץ הגיש תביעה נגד ג'ייסון לוין וגיא הראל

עודכן לאחרונה: 24.9.2026 / 9:52

במקביל לבוררות שצפויה להיערך בין בעלי המניות במכבי תל אביב, תובע איש העסקים שמחזיק ב-17.5 אחוזים ממניות הקבוצה את מי שאמור לרכוש מניות רבות ואת המתווך בעסקה בסכום של 2.55 מיליון דולר

דאבל דריבל פרק 69/מערכת וואלה

חברת VR קפיטל גרופ, המחזיקה ב-17.5 אחוזים ממכבי תל אביב, שבראשה עומד איש העסקים ריצ'רד דיץ, הגישה אתמול (רביעי) תביעה נפרדת נגד ENDVR MTA, העומד בראשה ג'ייסון לוין, וגיא הראל, שתיווך בין לוין וקבוצתו לרכישת המניות במכבי תל אביב ממשפחת רקנאטי ושמעון מזרחי. התביעה הוגשה באמצעות עורכי הדין זוהר לנדה, אייל נחשון, שי בלו ושני צור ממשרד ברנע ג'פה לנדה ושות.

החברה התובעת דורשת פיצויים מכח דיני הנזיקין ודיני עשיית עושר ולא במשפט, לאחר שלטענתה הנתבעים גרמו להפרת חוזה, עשיית עושר ולא במשפט ורשלנות. הם דורשים סעד כספי של 2.55 מיליון דולר, שלדבריה הוא אומדן הנזק של התובעת. הטענה היא כי המהלכים וההעברת המניות לחברה הנתבעת, וכן החלטות הדריקטוריון והודעת ההעברה, נעשו תוך הפרת הסכם בעלי המניות ופגיעה בזכויות של דיץ, ושהנתבעים אחראים כלפי התובעת לגרימת הפרות אלה.

המאבקים נמשכים. דיץ/דני מרון
על פי התביעה, מזרחי ורקנאטי רקמו עסקה מאחורי הגב/דני מרון

על פי כתב התביעה טוענת התובעת כי הנתבעים רקמו עסקת גב אל גב עם החברות של משפחת רקנאטי ומזרחי ובמסגרתה נעשה שימוש בזכות הסירוב של משפחת רקנאטי למניות משפחת פדרמן על מנת להעבירם לנתבעת. לאחר שהתובעת השתמשה בזכות הסירוב שלה לעסקת העברת המניות לנתבעת, קרי לחברה בבעלות לוין, היא השתמשה בזכות הסירוב גם למניות בן אשכנזי, והייתה אמורה לעלות ל-55.5 אחוזים.

"אלא שבמקום לכבד את זכויות התובעת, קידמו הנתבעים, יחד עם נפתלי וניוקו (חברות משפחת רקנאטי ושמעון מזרחי, א.ש) עסקה נוספת שנועדה לעקוף את מגבלות ההעברה בהסכם: העברת כ-14 אחוזים ממניות המועדון לנתבעת, מתוכן 7.5 אחוזים מנפתלי, ו-6.5 אחוזים מניוקו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully