וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טלטלה ב-BBC: עיתונאי ספורט יפוטרו, העובדים שוקלים שביתה

עודכן לאחרונה: 23.9.2026 / 14:19

שבע משרות במחלקת הספורט צפויות להיחתך, בהן ארבעה תפקידים בכירים, ומהדורות הספורט בערוץ החדשות יבוטלו. גורם בארגון: "פירוק שיטתי של חדשות הספורט בטלוויזיה כפי שהכרנו אותן"

צפו בכל שערי המחזור ה-5 בפרמיירליג/ספורט1

טלטלה גדולה ב-BBC: גוף השידור הבריטי החל במהלך קיצוצים נוסף במחלקת הספורט שלו, במסגרתו שבעה עיתונאים צפויים לאבד את משרותיהם - ארבעה מהם בתפקידים בכירים. בנוסף, מהדורות הספורט המשודרות בערוץ BBC News, הפועל 24 שעות ביממה, צפויות לרדת מהמסך.

לפי "דיילי מייל", חלק מאנשי המחלקה עשויים להידרש להתמודד מחדש על התפקידים שלהם, בעוד עובדים אחרים כבר שוקלים אפשרות של שביתה. בפגישה שנערכה הבוקר נמסר גם לצוות המפיקים שאחראי על איתור והכנת סיפורי ספורט כי מספר העובדים בו יצומצם מ-15 ל-11.

המהלך התקבל בכעס רב בתוך הארגון. גורם ב-BBC אמר ל"דיילי מייל": "זהו הפירוק השיטתי של חדשות הספורט בטלוויזיה ב-BBC כפי שאנחנו מכירים אותן".

כבר לא ברשת, אבל ייצג נאנמנה את הקו האנטי ישראלי שלה. ליניקר/GettyImages, Tom Dulat

הקיצוצים הנוכחיים מגיעים לאחר שינויים נרחבים שכבר בוצעו תחת מנהל הספורט אלכס קיי-ג'לסקי, כשעשרות משרות בוטלו בשנה שעברה. החודש הודיע ה-BBC גם על הורדת תוכנית הסקי, בעוד שתוכנית הכדורגל ירדה בסיום העונה שעברה. בשנים האחרונות איבד גוף השידור גם זכויות שידור לאירועים ובהם משחקי חבר העמים וגביע העולם ברוגבי.

יש לציין כי בשלוש השנים האחרונות ספג ה-BBC ביקורת חריפה בישראל ובקרב ארגונים יהודיים בבריטניה על סיקור המלחמה בעזה והסכסוך הישראלי-פלסטיני, בין היתר בנוגע לבחירת המונחים שבהם השתמש ולדרך שבה הוצגו ישראל וחמאס. גוף השידור מצדו דחה לאורך התקופה טענות לקיומה של הטיה שיטתית.

רק אתמול פרסם BBC Sport כתבה נרחבת תחת הכותרת "מגרשים ניטרליים וללא אוהדי חוץ - כיצד ישראל נגד אירלנד הפך למשחק כל כך שנוי במחלוקת" - שגם בה סוקר הסכסוך בצורה מוטה ואני ישראלית.

  • bbc

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully