עידן חדש בנבחרת צרפת יצא הערב (שישי) לדרך באופן רשמי, כשזינדין זידאן פרסם את הסגל הראשון שלו כמאמן הטריקולור לקראת ארבעת משחקי ליגת האומות מול טורקיה, בלגיה פעמיים ואיטליה. ברשימה היו כמה הפתעות משמעותיות, לצד מספר שמות גדולים שנותרו בחוץ.
זידאן העניק זימוני בכורה לאסטבן לפול, לוקאס דה קוניה, ז'רמי ז'אקה ואנדי דיוף, בעוד גם גיום רסטס מטולוז נכלל בין השוערים. מנגד, מרכוס תוראם, אורליאן טשואמני, אנגולו קאנטה ותיאו הרננדז לא נכללו ברשימה.
אחת ההחלטות המסקרנות נוגעת דווקא לדיוף. זידאן הסביר כי למרות שבאינטר הוא משחק בעמדה אחרת, מבחינתו הוא מיועד לעמדת המגן השמאלי: "באינטר הוא משחק בעמדה שונה, אני רוצה לראות אותו כמגן שמאלי". על הבחירה בו ובאדריאן טרופר הוסיף: "זה תפקיד שבו חסרו שחקנים כבר זמן מה. זו בחירה חשובה וחזקה מבחינתי, הם מסוגלים לשחק ברמה הזאת".
לגבי טשואמני, המאמן הבהיר כי מדובר בשיקול פיזי ולא מקצועי. "אורליאן נעדר כמעט חודשיים והוא פתח רק פעם אחת. עבור תהליך החזרה שלו עדיף שיישאר במדריד", אמר. "יש לנו ארבעה משחקים חשובים, וזה הדבר הטוב ביותר עבורו כדי להמשיך להתכונן".
ההסבר לגבי קאנטה היה חד יותר. "לא זימנתי את אנגולו קאנטה. זו בחירה", אמר זידאן. "יש שחקנים שצריכים לקדם את הנבחרת הזאת. זה לא קשור לאיכויות יוצאות הדופן שלו, אני מאוד אוהב אותו. הוא היה שחקן למופת, אבל אנגולו בן 35 ואני כאן לארבע שנים".
על לפול, אחת ההפתעות הגדולות ברשימה, אמר: "זה פרופיל שונה ממה שאנחנו רגילים לראות. אני אוהב שחקנים שטובים בשטחים קטנים, זה יכול להיות מעניין מול קבוצות שמתגוננות נמוך. צפינו בו וניתחנו אותו, הוא מבקיע שערים, ועכשיו אני רוצה לראות אותו מקרוב".
זידאן גם סגר מיד את סוגיית הקפטן. "כן, קיליאן הוא שחקן שלי עכשיו והוא יהיה הקפטן שלי", הבהיר בנוגע לאמבפה. כשנשאל על הדרך שבה צרפת שלו אמורה להיראות, אמר: "אני מונע מהמשחק. תמיד צריך איזון, אבל אני רוצה לראות את הנבחרת הזאת משחקת. יש לנו את השחקנים לעשות את זה".
המאמן החדש הדגיש כי הוא אינו רואה בעצמו מי שבא למחוק את תקופת דידייה דשאן. "אין כאן שבר. זו המשכיות, עם רעיונות אחרים שאני צריך להעביר לשחקנים", אמר. "יש קבוצה שצריך ליצור בדרך אחרת, וזה מה שאנסה לעשות".
