לא בכל יום רואים את לברון ג'יימס ו-וויל סמית' באותו פריים, ועוד פחות מכך בארמון הנשיאות באנגולה. שניים מהשמות הגדולים בתרבות האמריקאית נפגשו בסוף השבוע האחרון בלואנדה, הצטלמו יחד, התקבלו אצל נשיא המדינה ז'ואאו לורנסו - וכמובן סיפקו גם לא מעט חומר לרשתות החברתיות.
השניים הגיעו לאנגולה לרגל מרוץ ה-E1, אליפות העולם לסירות מרוץ חשמליות, שבה לשניהם יש קבוצות. סמית', יליד פילדלפיה, ניצל את המפגש עם לברון כדי להוסיף גם טאץ' מקומי וכתב לצד תמונה משותפת: "Philly in the building".
הקשר ביניהם לא הסתכם בתמונות. ג'יימס עומד מאחורי Team AlUla, בעוד סמית' הוא הבעלים של Westbrook Racing by Visit Angola. במהלך סוף השבוע אף נרשם חיבור בין הקבוצות, לאחר שתקלה טכנית השביתה את הסירה של קבוצתו של סמית', שנעזרה בסירה שהושאלה מהקבוצה המזוהה עם לברון. למרות זאת, היא לא הצליחה להעפיל לגמר.
LeBron James went to Angola to back his electric powerboat team, Team AlUla, during the UIM E1 World Championship ???
— ClutchPoints (@ClutchPoints) September 15, 2026
While there, the Sixers forward visited a nearby basketball clinic and connected with local Angolan basketball players.
(via @Mathew_M.a15, @angolaplayers)…
Meu mano LeBron James está simplesmente na Angola e parou pra curtir uma festa
— Brooklyn Guy (@BrooklynGuyNBA) September 14, 2026
O homem tá vivendo pic.twitter.com/Gd27r2uUAX
בהמשך הגיעו השניים גם לארמון הנשיאות, שם נפגשו עם לורנסו ושוחחו על אפשרויות לקידום אנגולה באמצעות תיירות, קולנוע וכדורסל. לברון וסמית' קיבלו גם חולצות של נבחרת הכדורסל המקומית, כשהנשיא הזכיר בפניהם את ההיסטוריה העשירה של אנגולה בכדורסל האפריקאי.
במהלך השהות במדינה הוא ביקר גם במוזיאון הלאומי לעבדות, בילה במסיבה מקומית ואפילו לקח חלק בטורניר כדורסל, אבל ברשתות החברתיות מי שגנב את ההצגה היה דווקא החיבור המסקרן בינו לבין סמית' - "המלך" ו"הנסיך המדליק" באותו ביקור.
