וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

היסטוריה בטניס: גמר ראשון בין שני שחקנים הומואים מוצהרים

עודכן לאחרונה: 14.9.2026 / 14:24

מיקה ברונולד השוויצרי ניצח את ז'ואאו לוקאס רייס דה סילבה הברזילאי בגמר צ'לנג'ר טולן, במפגש חסר תקדים בסבב המקצועני. לאחר הזכייה הודה ליריבו: "היית עבורי השראה גדולה. אני גאה בנו"

סשה זברב חוגג בחדר ההלבשה את הזכייה באליפות ארה"ב/האתר הרשמי של ה-us open

היסטוריה נרשמה אתמול (ראשון) בטורניר הצ'אלנג'ר בטולן שבאוסטריה, כשמיקה ברונולד וז'ואאו לוקאס רייס דה סילבה הפכו לשני הטניסאים ההומואים המוצהרים הראשונים שנפגשו זה מול זה בגמר מקצועני לגברים.

ברונולד בן ה-21, שמדורג 259 בעולם והגיע לטורניר מהמוקדמות, ניצח 4:6, 3:6 וזכה בתואר הצ'לנג'ר הראשון בקריירה שלו אחרי שבעה ניצחונות לאורך השבוע. רייס דה סילבה בן ה-26 (216 בעולם) הגיע לגמר מבלי לאבד מערכה, עד שנעצר על ידי השוויצרי.

הטניסאי השוויצרי מיקה ברונולד/GettyImages

הברזילאי היה הטניסאי המקצועני הפעיל הראשון אצל הגברים שיצא מהארון, בדצמבר 2024. הוא עשה זאת באמצעות פוסט באינסטגרם לרגל יום הולדתו של בן זוגו דאז, השחקן והדוגמן גי סמפאיו ריקרדו. שנה לאחר מכן, בנובמבר 2025, גם ברונולד יצא מהארון.

בטקס הענקת הגביע פנה ברונולד ישירות ליריבו: "אני רוצה להודות לך. שנה אחרי שאתה יצאת מהארון, עשיתי זאת גם אני. היית עבורי השראה גדולה ואני ממש גאה בנו. אנחנו יכולים להיות מודל לחיקוי עבור אנשים שמתקשים עם המיניות שלהם".

רייס דה סילבה סיפר בעבר כי לא התכוון להפוך את הפוסט שלו להצהרה גדולה, אך הבין עם הזמן את המשמעות של הנראות שלו. "אולי אם היה מישהו ששיחק ואמר, 'אני הומו, אני כאן, אני מתחרה בטורנירים הגדולים', היה לי קל יותר לקבל את עצמי ולאהוב את עצמי", אמר. "אנשים אומרים לי שאני נותן להם השראה, וזה דבר גדול בשבילי וגם בשבילם".

  • טניס
  • הומואים

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully