הוויכוח הבלתי נגמר סביב לברון ג'יימס ומייקל ג'ורדן קיבל סיפור חדש ומסקרן במיוחד. שחקן העבר אל הרינגטון חשף כי כבר ב-2005, כשלברון היה רק בתחילת דרכו ב-NBA, הוא הצהיר בפני שחקנים אחרים כי בכוונתו להשאיר מאחור אפילו את מי שהיה אליל ילדותו.
האירוע התרחש ביוסטון, במסגרת משחק צדקה שנערך בעקבות הוריקן קתרינה. הרינגטון סיפר בפודקאסט "To The Baha" על השיחה שהתנהלה באוטובוס שבו היו מספר שחקני NBA, בהם גם קטינו מובלי.
"כולנו ישבנו באוטובוס ודיברנו שטויות", נזכר הרינגטון. "לברון היה שם והוא פשוט אמר: 'כשאסיים עם מספר 23, הם כבר לא יזכרו את הבחור ההוא'".
לדברי הרינגטון, האמירה גרמה לו להסתובב מיד לעבר ג'יימס בתדהמה. "הוא היה בן 19 בערך. ישבתי באוטובוס והסתובבתי כאילו, 'הבן זונה הזה הרגע אמר מה?'. מהבחינה הזאת אני חייב לתת לו קרדיט, כי הוא יצא ועשה את זה כמיטב יכולתו. אנחנו עדיין מרגישים כפי שאנחנו מרגישים לגבי זה, אבל הוא אמר את הדברים האלה מול שחקני NBA. זה לא היה מול אנשים רגילים".
לברון, שלבש את מספר 23 בין היתר בשל הערצתו לג'ורדן, לא הסתיר לאורך השנים את שאיפתו להיחשב לשחקן הגדול בכל הזמנים. הרינגטון סבור כי המטרה הזאת עשויה אפילו להסביר את אריכות הימים יוצאת הדופן שלו בקריירה. "בראש שלו, המטרה היא להיות הטוב ביותר כשהוא יעזוב את המשחק", אמר. "אולי זאת הסיבה שהוא עדיין משחק, כי הרבה פעמים אני יושב ושואל את עצמי: למה הוא בכלל עדיין משחק?"
LeBron James on Michael Jordan in 2005, per @violajefe
— Fullcourtpass (@Fullcourtpass) August 31, 2026
"WHEN I'M DONE WITH NUMBER 23, THEY'LL NEVER REMEMBER THAT DUDE."
(Via @ToTheBaha, h/t @CourtsideBuzzX) pic.twitter.com/sZiLkYpo6P
המעניין הוא ששנתיים בלבד לפני אותה הצהרה, לברון דיבר אחרת לגמרי על ג'ורדן. לפני ה-Roundball Classic ב-2003 הוא אף טען שהמספר 23 צריך להיות מופרש בכל רחבי ארצות הברית.
"זה כבוד גדול מאוד. צריך להפריש את המספר בכל 50 המדינות בארצות הברית. לאף אחד לא צריך להיות מותר ללבוש 23", אמר אז ג'יימס. "אני לא לוקח כמובן מאליו את העובדה שאני לובש את המספר הזה. הוא סלל את הדרך להרבה שחקני כדורסל גדולים ואני אנסה להמשיך את המורשת".
יותר משני עשורים לאחר מכן, ג'יימס כבר מחזיק בארבע אליפויות, ארבעה תארי MVP של סדרת הגמר וארבעה תארי MVP של העונה הסדירה, לצד שורה ארוכה של שיאים. השאלה האם הצליח להגשים את ההצהרה מאותו אוטובוס ולהאפיל על ג'ורדן תמשיך כנראה ללוות את הכדורסל עוד שנים רבות.
