וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סצינה מרגשת במשחק הפרידה של ואוורינקה: "בשביל זה הגעתי"

עודכן לאחרונה: 1.9.2026 / 10:15

עשור לאחר שהניף את הגביע בניו יורק, הטניסאי השווייצרי בן ה-41 נכנע 7:6, 7:6, 6:0 למתיאו ברטיני במשחק הגרנד סלאם האחרון שלו: "שיחקתי עד גיל 41 בדיוק בשביל הרגעים האלה"

תקציר זכייתה של אלינה סביטולינה בגמר טורניר רומא אחרי ניצחון על קוקו גוף/ספורט1

עשור לאחר שזכה בטורניר בשנת 2016, סטאן ואוורינקה נפרד הלילה (בין שני לשלישי) בשיא הרגש מאליפות ארה"ב - הגרנד סלאם האחרון בקריירה המפוארת שלו, לקראת פרישתו המתוכננת בסוף העונה. השווייצרי בן ה-41 נוצח בסיבוב הראשון על ידי מתיאו ברטיני האיטלקי בתום קרב צמוד בשתי המערכות הראשונות, 7:6(4), 7:6(3), 6:0.

מול יציעים מלאים עד אפס מקום במגרש ה"גרנדסטנד", ואוורינקה הראה ניצוצות מהקסם הישן שהביא אותו בשיאו למקום השלישי בעולם. במערכה הראשונה הוא חזר מפיגור מוקדם, שבר על האפס כשיריבו הגיש למערכה, ואף השיג נקודת מערכה במשחקון מרתוני. עם זאת, האיטלקי בן ה-30 שמר על קור רוח וניצח בשוברי השוויון של שתי המערכות הראשונות, כאשר בשנייה ואוורינקה לא ניצל שבע נקודות שבירה (כולל שלוש נקודות מערכה). במערכה השלישית כוחו של השווייצרי כבר לא עמד לו, וברטיני טייל ל-6:0 מהיר תוך שהוא סוגר עניין.

תודה על הכל, סטן דה מן. ואוורינקה/GettyImages

השתתפותו של ואוורינקה בטורניר נשאה משמעות מיוחדת, לאחר שבשלבים הראשונים לא הוענק לו כרטיס חופשי (Wildcard) להגרלה הראשית - החלטה שעוררה זעם רב בקרב אוהדי הטניס. בסופו של דבר הוענק לו הכרטיס ברגע האחרון בעקבות פרישתו של פטריק קיפסון האמריקאי בשל פציעה.

לאחר נקודת הסיום הוקרן על המסכים באצטדיון סרטון מחווה עם רגעיו הגדולים של וורוורינקה בניו יורק. הטניסאי הוותיק, שנראה נרגש ודומע, לקח את המיקרופון ונפרד מהקהל: "עברו 20 שנה מאז הפעם הראשונה שהגעתי לכאן. זה היה מדהים להרגיש את האנרגיה של ניו יורק לאורך השנים, מצאתי את הדרך לשחק כאן את הטניס הכי טוב שלי. אחת הסיבות ששיחקתי עד גיל 41 הייתה כדי לחוות את הרגעים האלה. היה לי חשוב מאוד לסיים כאן, במקום שבו זכיתי בגראנד סלאם לפני עשור. אני רוצה להודות לכולכם על כל השנים האלה".

עוד בוואלה

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

לכתבה המלאה

כשנשאל על המורשת שהוא מותיר אחריו אחרי שני עשורים בטופ העולמי, סיכם השווייצרי: "מעולם לא ניסיתי לעשות משהו במיוחד כדי שיזכרו אותי. מה שאני לוקח איתי זו האהבה שקיבלתי בכל משחק. אולי זה בגלל במשך 20 שנה תמיד נלחמתי, תמיד נתתי הכל וניסיתי למתוח את הגבולות שלי. עבורי, הדבר החשוב ביותר הוא מה שחוויתי עם האוהדים".

ברטיני, שהעפיל לסיבוב השני, יפגוש את מריאנו נאבונה הארגנטינאי, שרשם את ההפתעה הגדולה של הטורניר עד כה כשהדיח ביום ראשון את נובאק ג'וקוביץ'.

  • סטן ואוורינקה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully