וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שחקן העבר חשף: "משכורת של שנה שלמה במכבי ת"א פשוט נעלמה"

יגור פיליפנקה התראיין לתקשורת הרוסית: "נכנסתי להרתפקאות בלי שהיה לי ידע פיננסי. משכורת של עונה בישראל הלכה..."

תקציר המשחק: מכבי תל אביב נגד לוגאנו 2:1/ספורט 1

שחקן מכבי תל אביב לשעבר, יגור פיליפנקה, התראיין והודה שאיבד לאורך הקריירה סכומי כסף גדולים בשל חוסר הבנה פיננסית. פיליפנקה הבלארוסי לא נחשב לזר בישראל בזכות שורשיו היהודים. הוא חתם במכבי תל אביב בקיץ 2016, שיחק בה עונה וחצי והמשיך לחצי עונת השאלה במ.ס. אשדוד, לפני ששב למולדתו וחתם בבאטה בוריסוב. בעבר שיחק בין היתר גם במלאגה וספרטק מוסקבה.

פיליפנקה בן ה-38, שפרש בקיץ האחרון, סיפר: "ספורטאים נתקלים לעיתים קרובות בצרות כלכליות בגלל חוסר ידע פיננסי. מגיעים אנשים ואומרים: 'בוא נשקיע כסף ונרוויח מיליונים'. אתה אומר: 'יאללה, בוא'. ונכנס לסיפור הזה בלי שום היכרות או הבנה של התחום. כמובן שלא צריך לעשות את זה".

בלם העבר הוסיף: "השקעתי בהרבה דברים: בנייה, סטארטאפים. לאנשים מסוימים פשוט הלוויתי כסף ולא ראיתי אותו יותר. אם לא כל הסיפורים האלה, הייתי מרגיש היום הרבה יותר בטוח מבחינה כלכלית. הפסדתי מאות אלפי דולרים. אפשר לומר שמשכורת של שנה אחת מהחוזה שלי בישראל פשוט נעלמה... תמיד התייחסתי לכסף בקלות. כשהמשכורת לפי החוזה נכנסת בכל חודש, אתה לא באמת חושב על זה. לא הייתה לי מטרה לחסוך או לצבור כסף. היום אני משתדל כבר לא להיכנס להרפתקאות כאלה".

פיליפנקה במדי מכבי תל אביב/אדריאן הרבשטיין

פיליפנקה רשם 33 הופעות במדי מכבי תל אביב בכל המסגרות (לא כולל גביע הטוטו).

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully