וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשיא אופ"א: "כמעט לא היה לחץ פוליטי להשעות את ישראל"

עודכן לאחרונה: 27.8.2026 / 18:09

צ'פרין התייחס להבדלים בלחצים שהופעלו על הארגון: "על השעיית רוסיה היה לחץ עצום. לא חושב שנוכל לעשות משהו עם רוסיה לפני שהסכסוך יסתיים"

תקציר גביע הליגה: טוטנהאם - צ'רלטון 1:5/ספורט1

נשיא אופ"א, אלכסנדר צ'פרין, התייחס להבדלים בין היחס לישראל לבין ההחלטה להשעות את רוסיה מהכדורגל הבינלאומי, וסיפר על הלחצים המנוגדים שהופעלו על הארגון. לדבריו, בעוד שבמקרה הרוסי הופעל לחץ פוליטי עצום להשעיית הנבחרות והקבוצות, במקרה הישראלי הלחץ הגיע בעיקר מהציבור.

"לצערי, המצב מסובך מאוד", אמר צ'פרין בראיון לפודקאסט "The Rest Is Politics". "מצד אחד, היינו תחת לחץ פוליטי עצום להרחיק את רוסיה, וכמעט תחת אפס לחץ פוליטי להרחיק את ישראל. במקביל, היה עלינו לחץ ציבורי עצום להרחיק את ישראל, ואפס לחץ ציבורי בנוגע לרוסיה. זו סיטואציה מעניינת ומורכבת מאוד".

צ'פרין התייחס גם לאפשרות שרוסיה תחזור בעתיד למפעלים של אופ"א. "נראה מה יקרה עם הנבחרות הצעירות, אבל בכל הנוגע לבוגרים - אני לא חושב שנוכל לעשות משהו לפני שהסכסוך יסתיים", אמר.

אלכסנדר צ'פרין נשיא אופ"א/GettyImages

כזכור, פיפ"א ואופ"א השעו ב-28 בפברואר 2022 את נבחרת רוסיה ואת המועדונים הרוסיים מכל המפעלים הבינלאומיים בעקבות הפלישה לאוקראינה. ההשעיה נותרה בתוקף מאז, וגם בעונת 2026/27 הקבוצות הרוסיות אינן משתתפות במפעלים האירופיים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully