הפועל פתח תקוה סיימה את מחזור הפתיחה בליגת העל עם הפסד 1:0 לעירוני טבריה, אבל עיקר הזעם במועדון הופנה דווקא לאירוע השיפוטי בדקות הסיום.
בדקה ה-86 פרנק ריבולייה מצא את הרשת וקבע שוויון דרמטי, השער אושר בתחילה על ידי צוות השיפוט, אלא שאחרי בדיקת VAR ממושכת התקבלה החלטה לפסול אותו.
במהלך הבדיקה נקרא השופט שניר לוי לעמדת המסך, אך לפי אנשי הפועל פתח תקוה, המסך כלל לא פעל והוא נאלץ לעמוד מול מסך שחור. למרות זאת, השער נפסל בסופו של דבר, מה שהוביל לזעם גדול על הספסל של האורחת.
בעמוד ה-X (טוויטר לשעבר) של הפועל פתח תקוה כתבו: "דקה 90: מסך ה-VAR לא עבד, אולי נרטב מעירוי שנשפך, ושער השוויון של ריבולייה נפסל על אף ששניר לוי והקוון אישרו אותו ולא יכלו לראות אחרת במסך".
עומר פרץ התייחס גם הוא לאירוע בסיום: "אין לי הסבר הגיוני. ההסבר ששביט הפריע לשוער, אני לא ראיתי שום השפעה, הוא לא היה מעורב במהלך. זה הסבר של השופט וזו החוקה, אין מה לעשות בנידון. תוספת הזמן הייתה נמוכה מדי, צריך לתת לנו יותר כבוד. הקוון לא הרים דגל, הזמינו אותו למסך. היה לו 30 שניות לפענח את האירוע והוא הסתמך על השופטים ב-VAR".
דקה 90: מסך הואר לא עבד, אולי נרטב מעירוי שנשפך, ושער השיוויון של ריביולה נפסל על אף ששניר לוי והקוון אישרו אותו ולא יכלו לראות אחרת במסך?
— Hapoel Petah-Tikva F.C הפועל "מבנה" פתח-תקוה (@hptfc1926) August 22, 2026
בצד המנצח, מאמן עירוני טבריה, אלון זיו, סיכם את הניצחון: "ציפיתי וקיוותי שננצח היום. במגרש ראינו שהיה מאוד דרמטי, לא היה כדורגל גדול אבל היה פה משחק הקרבה של החבר'ה, אל תשכחו שפתחנו מאוד מאוחר את העונה ומגיע קרדיט אדיר לכולם. אנחנו כולם יחד מהשנייה הראשונה ועד הסוף. היה חשוב להראות את זה ממשחק הפתיחה".
על שיתוך הפעולה עם מוטי קריספיל: "בסופו של דבר אנחנו שמים בצד את כל הדברים. לי ולמוטי היו הרבה שיחות והבנו שהכל זה שיתוף פעולה מלא בינינו. אחרת זה לא יצליח. עושים דברים מהלב. למדנו להכיר אחד את השני בתקופה האחרונה ואנחנו סומכים אחד על השני".
בנוגע לרכש: "אנחנו עובדים על לצרף עוד 2-3 שחקנים בשבוע הקרוב, צריכים עוד זרים וראיתם שאיבדנו גם את באג'י".
