וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בפעם השלישית: ארטיום דולגופיאט שוב אלוף אירופה

עודכן לאחרונה: 21.8.2026 / 22:56

אחד הספורטאים הגדולים בתולדות המדינה זכה בתואר היבשתי בפעם השלישית, אחרי שרשם 14.466 נקודות בגמר תרגיל הקרקע בזאגרב, שם ההמנון "התקווה" נוגן פעם נוספת לכבודו

תיקתקנו, 21.8/ספורט1

ארטיום דולגופיאט עשה זאת בפעם השלישית. המתעמל הישראלי זכה הערב (שישי) במדליית הזהב בתרגיל הקרקע באליפות אירופה בהתעמלות מכשירים בזאגרב, והשלים זכייה שלישית בקריירה בתואר היבשתי.

דולגופיאט סיים ראשון בגמר עם ציון של 14.466 נקודות, והקדים את ארסני דוחנו הרוסי, שסיים במקום השני עם 14.333 נקודות, ואת הארי הפוורת' הבריטי, שדורג שלישי עם 14.300 נקודות.

הישראלי בן ה-29 הגיע לגמר אחרי שסיים במקום השני במוקדמות עם ציון של 14.766 נקודות, ובגמר סיפק ביצוע מנצח שהעניק לו את המקום הראשון בפודיום האירופי.

"אני מאוד שמח ומתרגש, זה הזהב השלישי שלי באליפות אירופה. למרות שההכנה לא הייתה מושלמת, אני שמח שהצלחתי לצאת ולעשות תרגיל טוב", אמר דולגופיאט לאחר ש"התקווה" נוגנה בזאגרב. "אמשיך לעבוד הכי קשה שאפשר, והמטרה הבאה היא אליפות העולם".

ארטיום דולגופיאט, אלוף אירופה 2026/אתר רשמי, באדיבות איגוד ההתעמלות בישראל, Denis Vakhrushev
ארטיום דולגופיאט, אלוף אירופה 2026/אתר רשמי, באדיבות איגוד ההתעמלות בישראל, Denis Vakhrushev

עבור דולגופיאט מדובר בזכייה שלישית באליפות אירופה בתרגיל הקרקע. קדמו לה שתי זכיות בתואר במרסין 2020 ובמינכן 2022, כאשר לצד שלוש מדליות הזהב הוא הוכתר ארבע פעמים כסגן אלוף אירופה - ב-2018, 2019, 2023 ו-2024.

כמובן שההישג בזאגרב מצטרף לקריירה בינלאומית יוצאת דופן. דולגופיאט הוא אלוף אולימפי מטוקיו 2020, סגן אלוף אולימפי מפריז 2024 ואלוף העולם בתרגיל הקרקע מ-2023, לצד שתי מדליות כסף באליפויות העולם ב-2017 וב-2019.

  • ארטיום דולגופיאט

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully