יאן דיומנדה נכנס לתודעת כאחד הכוכבים העולים בכדורגל העולמי בזכות עונה מדהימה במדי לייפציג אשתקד. הכישרון בן ה-19 הספיק לעבור בקיץ לריאל מדריד תמורת סכום עתק של 125 מיליון יורו. כעת, הוא מספר בראיון בספרד על הבחירה בריאל והקשר המיוחד שנרקם עם ז'וזה מוריניו.
זה חלום שמתגשם, אז אני שמח", סיפר על הבחירה במדריד. "אני עדיין רוצה להיות אחד השחקנים הטובים בעולם. זו הייתה המטרה שלי מההתחלה, והיא מעולם לא השתנתה. אז אני ממשיך לעבוד וממשיך לרדוף אחרי החלום שלי בכל יום. אני גם מרגיש הרבה ביטחון. אתה חייב שיהיה לך ביטחון. כן, אתה חייב להאמין בעצמך. אתה צריך להיות שמח, כמובן, אבל אני מאמין בעצמי ועובד בשביל זה".
על העניין הראשוני מריאל: "זה היה כמו חלום, כי אין מועדון גדול יותר מריאל מדריד. אתה יודע, כשמדריד באה ואומרת לך 'אנחנו רוצים אותך' - זה כמו חלום. לא ישנתי... דיברתי עם המאמן (מוריניו), כמובן. והופתעתי שהוא מדבר צרפתית. אני חושב שזה היה בחמש בבוקר בפורטוגל, והוא העיר אותי כדי לדבר איתי. הוא אמר לי שזה חשוב".
דיומנדה סיפר על המפגש עם מוריניו: "הוא אמר לי: 'אתה חלק מהקבוצה שלי, ואתה כאן, אז אני שמח'. אמרתי לו: 'אני שמח להיות חלק מהקבוצה שלך, ואני רוצה לעבוד איתך, כי זה המועדון הטוב ביותר'. יש לו הרבה אישיות, כמובן, וזה טוב עבורנו, כי לפעמים כשאתה צעיר, אתה קצת הולך לכל הכיוונים, ולפעמים מאבד את הפוקוס. אני חושב שהוא מאמן טוב בשבילי, כדי שאמשיך להתפתח כשחקן צעיר".
הקשר שהחל את דרכו בלגאנס ישוב לליגה הספרדית: "באפריקה אנחנו מאמינים באלוהים, ואני באופן אישי מאמין בו מאוד. ואיזה צירוף מקרים - המשחק המקצועני הראשון שלי היה נגד ריאל מדריד, והיום אני משחק עבור ריאל מדריד. אני רק רוצה ליהנות מלשחק כדורגל, כי זה הדבר היחיד שאני יודע לעשות. באותו משחק, החלפתי חולצה עם אמבפה. היום אנחנו באותו מקום ואנחנו יחד. זה מטורף. מדהים".
דיומנדה נשאל על הציטוט של בן ארצו, דידייה דרוגבה, לפיו מוריניו הוא מאמן שאתה רוצה לשחק עבורו: "אם אתה משחק עבור מוריניו, אתה רוצה למות עבור מוריניו, כמובן. אתה יודע איזה אופי יש לו ואיך הוא. כולם רוצים למות בשבילו. אנחנו מוכנים למות בשבילו".
"אין מועדון גדול יותר ממדריד", סיכם דיומנדה. "הם שילמו הרבה כסף כי הם מאמינים בי. אנשים מחכים לי. אבל אין עליי לחץ. למה שאני אפחד? אין עליי לחץ. אני אעשה את מה שאני יכול על המגרש. אשלוט במה שאני יכול לשלוט בו. אלוהים יעשה את השאר".
