ארינה סבאלנקה ממשיכה להיות תחת ביקורת מצד אוהדים ברשתות החברתיות. לטענת חלק מהמעריצים, כוכבת הטניס הבלארוסית משקיעה יותר מדי זמן בתוכן לייף סטייל, חסויות ורשתות חברתיות - ופחות מדי זמן באימונים.
הביקורת מגיעה בתקופה שבה התוצאות שלה על המגרש אינן יציבות. למרות אביב מצוין שכלל זכיות באינדיאן וולס ובמיאמי, המדורגת 1 בעולם התקשתה להגיע לשלבים המאוחרים ביותר של טורנירי הגרנד סלאם בקיץ הנוכחי. היא הודחה ברבע גמר הרולאן גארוס ובשמינית גמר ווימבלדון, ולאחר מכן הודחה כבר בסיבוב השלישי של טורניר קנדה.
בעוד שהתוצאות שלה השתנו, הנוכחות שלה ברשתות החברתיות נותרה גבוהה. סבאלנקה שיתפה תמונות מחופשות ביוון ובמיקונוס, הציגה שיתופי פעולה עם מותגים כמו גוצ'י והופיעה על שערי מגזינים. בנוסף, היא משתמשת באופן קבוע בטיקטוק והחלה להפעיל וולוג משלה ביוטיוב.
@aryna.sabalenka Greece world tour ?
♬ original sound - playgrndseries
הדבר גרם לחלק מהאוהדים להגיב לכמות תמונות הביקיני שהיא מפרסמת. "אני באמת לא יודע מה לומר. אני אוהד שלך, ואני חושב שכבר היו צריכים להיות לך לפחות 10 תארי גראנד סלאם, אבל יש לך רק ארבעה", כתב אחד המגיבים באינסטגרם, והוסיף: "אליפות ארה"ב הפתוחה עומדת להתחיל ואני באמת מקווה שתזכי בטורניר בפעם השלישית, אבל באופן ריאלי הסיכויים נמוכים. אני לא מבין מה קורה איתך - הקריירה שלך ראויה להרבה יותר".
מגיב אחר כתב: "אין טניס, רק נערת שעשועים". נוסף ביקש: "יותר טניס בבקשה ופחות טלפון".
@aryna.sabalenka Needed this ???
♬ original sound - FinalZephyr
בריאיון למגזין "טיים" התייחסה סבאלנקה לביקורות שהיא סופגת ברשתות החברתיות ואמרה בין היתר: "לפעמים אני נכנסת לפרופיל שלהם ורואה עד כמה הם מושלמים. ואז אני אומרת לעצמי: 'אחי, תסדר קודם את החיים שלך לפני שאתה נכנס לחיים של אחרים'".
