וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נחנך בית הנבחרות החדש בצפון: "מביאים את המקצוענות לפריפריה"

עודכן לאחרונה: 6.8.2026 / 14:02

המתקן החדש בזבולון יהיה השני אחרי שפיים, ובהמשך יצטרף אליו גם בית נבחרות באשקלון. המטרה: להנגיש לשחקנים הצעירים את המעטפת המקצועית סמוך לביתם. בהתאחדות רואים בו נדבך נוסף בדרך ליעד הגדול: העפלה ליורו 2028

שר הספורט מיקי זוהר לצד יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ, בהשקת בית הנבחרות החדש של ההתאחדות בזבולון/צילום: מאור אלקסלסי

מרכז לפיתוח לאומי ובית נבחרות נוסף של ההתאחדות לכדורגל נחנך הבוקר (חמישי) במועצה האזורית זבולון שבצפון הארץ. שלוש שנים לאחר שבמאי 2023 הונחה אבן הפינה, נפתח המרכז היפהפה.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר, יו"ר ההתאחדות לכדורגל שינו זוארץ וראש המועצה האזורית זבולון עמוס נצר חנכו את בית הנבחרות, שיהיה השני אחרי המרכז בשפיים. בקרוב צפוי להיחנך גם בית נבחרות נוסף בדרום, שנבנה באשקלון.

שר הספורט מיקי זוהר לצד יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ/מאור אלקסלסי
לא רק במרכז הארץ. זבולון/מאור אלקסלסי

זוהר אמר במהלך האירוע כי בקדנציה הנוכחית שלו כשר הספורט היה לו חשוב להקים בית נבחרות נוסף, שייתן מענה ושירות לתושבי הצפון. לדבריו, מדובר ב"הבאת המקצוענות לפריפריה", כפי שייעשה בהמשך גם בדרום.

המטרה היא להנגיש לשחקנים המצטיינים בגילים הצעירים את הדפוסים המתקדמים ביותר של הכדורגל הישראלי, באזורים הקרובים למקום מגוריהם, ולא לחייב אותם בנסיעות ארוכות לבית הנבחרות המרכזי בשפיים.

בהתאחדות לכדורגל משוכנעים כי בית הנבחרות החדש הוא חלק מתהליך הפיתוח של הכדורגל הישראלי, כחלק מהמטרה הגדולה: העפלת נבחרת ישראל ליורו 2028.

מאמן הנבחרת רן בן שמעון ועוזרו גל כהן הגיעו אף הם לאירוע, לצד מנכ"ל ההתאחדות יריב טפר ובכירים נוספים.

מתקן יש, עכשיו מחכים להישגים/מאור אלקסלסי
שלוש אחרי הנחת אבו הפינה/מאור אלקסלסי

שר התרבות והספורט, מיקי זוהר: "מבחינתי זאת סגירת מעגל של קדנציה במשרד התרבות והספורט שאני גאה בה על הישגים רבים. הכפלנו את התקציב בספורט ואני שואף להמשיך ולמנף את זה גם בעתיד. העובדה שבישראל יהיו 3 מרכזים ברמה בינ"ל היא אמירה משמעותית ואין ספק שהעבודה עם שינו זוארץ וההתאחדות עוזרת לנו לקדם ולפתח את הספורט בכלל והכדורגל בפרט. הבנייה הנכונה של תשתיות וחלקים אחרים גורמת לי להרגיש שאנחנו קרובים מאי פעם להיות חלק מטורניר גדול בזכות ההשקעה הגדולה והנכונה. תודות מקרב לב והערכה רבה גם לראש המועצה זבולון על שיתוף פעולה פורה".

יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ: "בשלוש השנים האחרונות נלקחה מאתנו האפשרות לארח משחקים בישראל בשל נסיבות בטחוניות, אבל התשובה שלנו, של שר התרבות והספורט ושל ראש מועצת זבולון היתה לבנות יחד אתנו עוד ועוד בתים חדשים. היום אנחנו חוגגים בית חדש בזבולון, בקרוב נעשה זאת באשקלון. זהו נצחון לאומי, חברתי, כלכלי, ערכי וספורטיבי.

"הבחירה בזבולון איננה מקרית. אנחנו מתעקשים להציע לפריפריה הזדמנות שווה ליהנות מהטוב ביותר, כדי להגיע הכי רחוק שאפשר. כל מי שיבוא בשערי המתקן היפהפה הזה ובמרכזי המצוינות של ההתאחדות לכדורגל הפרוסים ברחבי הארץ, ייהנה מהזדמנות אמיתית להתמקצע, להתפתח, להתקדם ולהגשים את החלום הגדול ביותר שלו ושלנו".

ראש המועצה זבולון, עמוס נצר: "הכל קרה והתממש כתוצאה משיתוף פעולה בין משרד התרבות והספורט, ההתאחדות לכדורגל והמועצה האזורית זבולון. אנחנו מחכים לראות את המקום כאבן שואבת לכל האזור, לא רק כדורגלנים צעירים מצטיינים, אלא גם לפרויקטים שיקומו בסביבה של פנאי ומסחר".

מתקן חדיש ויפהפה/מאור אלקסלסי
  • ההתאחדות לכדורגל

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully