על רקע הדרמה הגדולה סביב ויניסיוס, ריאל מדריד נמצאת על סף השלמת רכישתו של יאן דיומנדה מר.ב. לייפציג. לפי פלוריאן פלטנברג מ"סקיי גרמניה", בין המועדונים הושגה פריצת דרך במשא ומתן ורק הפרטים הפורמליים האחרונים נותרו לפני החתימה.
ריאל תשלם עבור שחקן הכנף מחוף השנהב סכום מובטח של 125 מיליון יורו. בונוסים המוגדרים כריאליים צפויים להעלות את שווי העסקה ל-135 מיליון יורו, ואם יתקיימו גם התנאים המורכבים יותר, הסכום הכולל עשוי להגיע ל-140 מיליון יורו - במקרה כזה, יהפוך לרכש היקר בתולדות ריאל מדריד.
גם לגאנס, קבוצתו הקודמת של דיומנדה, צפויה ליהנות מהמעבר. במסגרת ההסכם עם לייפציג היא זכאית לכחמישה אחוזים מהרווח שיניב המועדון הגרמני ממכירתו.
דיומנדה נמצא כעת באוסטריה עם לייפציג וממתין לאישור הסופי לפני שיארוז את חפציו וייצא לבדיקות הרפואיות. על פי הדיווחים בספרד, העסקה עשויה להפוך לרשמית כבר מחר.
לייפציג הודיעה כי השחקן חזר להתאמן לאחר שהצטרף באיחור למחנה הקבוצה. במקביל, מאחורי הקלעים נמשכו השיחות האינטנסיביות עם ריאל מדריד. במועדון הגרמני הסבירו כי דיומנדה היה חולה ולכן המריא לאוסטריה מאוחר יותר מחבריו, וכי הגעתו למחנה לא העידה על פיצוץ במגעים או על התרחקות בין הצדדים.
השלמת המעבר התעכבה לא רק בשל הדרישות הגבוהות של לייפציג. דיומנדה, שעל פי הדיווח כבר הביע בעבר נכונות להצטרף לפריז סן ז'רמן, בחר לבסוף בריאל מדריד, אך הבלאנקוס נתקלו במחלוקת משפטית הנוגעת לזכויות המסחריות ולייצוגו.
סוכנות Maxidel Management, שייצגה בעבר את השחקן, הגישה תביעה נגד סוכנות Roc Nation, שמייצגת אותו כיום. המקרה הגיע גם לפיפ"א, אך לפי ההערכות ההתאחדות העולמית לא צפויה למנוע את העסקה ועשויה להעניק אישור זמני שיאפשר להשלים את הרישום.
