בזמן שהקבוצות הבכירות של אירופה עוד עסוקות בשוק השחקנים והסגלים טרם הושלמו, באתר היורוליג ערכו את דירוג העוצמה הראשון לעונת 2026/27. את הדירוג הרכיבו ארבעה פרשנים מהאתר הרשמי - ג'ף גילינגהאם, חאבייר גנסדו, פרנקי סאקס ואיגור פטרינוביץ' - והוא מבוסס על מידת האמון שלהם בכל קבוצה בשלב הנוכחי של הקיץ.
הארבעה הציבו את הפועל תל אביב במקום החמישי בדירוג וכתבו עליה: "לאחר שבעונת הבכורה שלה ביורוליג לא חסכה בהשקעה והגיעה לפלייאוף, ההערכה היא שהקבוצה שוב תהיה בתמונת המאבק על המקום בין שמונה הראשונות. אנטוניו בלייקני ואלייז'ה בראיינט ממשיכים".
לעומת האדומים, מכבי תל אביב ניצבת רק במקום ה-14 כרגע, אך עם אפשרות להתקדם בהתאם לשחקנים שיצורפו. בטקסט נכתב: "לפי המומחים, למכבי עדיין אין סנטר טבעי ואין לה סקורר מובהק. השאלה היא האם תצליח לצרף את השחקנים שחסרים לעודד קטש כדי להיאבק על מקום בעשירייה הראשונה".
בפסגת הדירוג נמצאת פנאתינייקוס, עליה נכתב כי "אפקט ז'ליקו אוברדוביץ' כבר מורגש. כוכבים ממשיכים להגיע, האחרון שבהם הוא סילבן פרנסיסקו, ואם יש מאמן שמסוגל להפוך אוסף כוכבים לקבוצה מנצחת - זה אוברדוביץ'". האלופה המכהנת אולימפיאקוס כרגע במקום השני, פנרבחצ'ה של שרונאס יאסיקביצ'יוס שלישית וריאל מדריד רביעית.
אחרי הפועל תל אביב ניתן למצוא את דובאי במקום השישי, אנאדולו אפס בשביעי, ז'לגיריס קובנה בשמיני, מילאנו בתשיעי והכוכב האדום בלגרד ב-10. ברצלונה רק במקום ה-11 כרגע, ולנסיה שעשתה פיינל פור בעונה האחרונה נמצאת במקום ה-12 ופרטיזן בלגרד ב-13.
בחלק התחתון, אחרי מכבי תל אביב, באיירן מינכן מדורגת במקום ה-15, בשיקטאש ב-16, פריז ב-17 ואת הטבלה סוגרות כרגע וירטוס בולוניה, באסקוניה וכמובן וילרבאן המתפרקת.
