צ'אבי אלונסו פתח פרק חדש בקריירה שלו על הקווים, וכעת הוא מדבר גם על התקופה הקצרה והמורכבת בריאל מדריד. מאמן צ'לסי החדש התראיין ל"אתלטיק", סיפר על האכזבה בבירת ספרד, הלקחים שהפיק והאתגר החדש שמחכה לו בלונדון.
אלונסו הגיע לריאל מדריד אחרי שהוביל את באייר לברקוזן לאליפות בלתי נשכחת, אך התקופה שלו במועדון הייתה קצרה מהצפוי ולא עמדה בציפיות. "למזלי, אין לי הרבה צלקות בקריירה. יש לי אחת, אבל היא מחלימה. עכשיו כשהיא נסגרה, אני מאוד נחוש ומלא מוטיבציה ליהנות מהשלב החדש הזה כפי שנהניתי כשהתחלתי במדריד", אמר.
המאמן בן ה-44 הודה כי למרות האכזבה, התקופה בריאל סיפקה לו שיעורים חשובים להמשך הדרך. "כשאני מסתכל לאחור, אני מתמקד בדברים החיוביים ומנתח מה לא עבד. הייתי מאוד ביקורתי כלפי עצמי, וחשבתי על הדברים שיכולתי לעשות טוב יותר, כי הדברים לא הסתדרו כפי שציפיתי", סיפר.
לקראת האתגר החדש בצ'לסי, אלונסו סיפר כי ניצל את התקופה מחוץ למגרשים כדי להתרענן ולהגיע מוכן יותר. "חשוב להעביר את התשוקה וההתלהבות למשחק בכל אימון. בעיקר השתמשתי בזמן הזה בשביל עצמי, התנתקתי ולא צפיתי בהרבה כדורגל", אמר.
מאמן הבלוז התייחס גם למה שלדעתו הופך קבוצה למצליחה: "צריך למצוא את האיזון הנכון בין אישיויות ושלבי הבשלות של השחקנים, ליצור קשרים וחיבורים שמחזקים את רוח הקבוצה. אחרי זה מגיעים המשחק הטוב והניצחונות".
על הבחירה בצ'לסי אמר אלונסו כי האמונה בפרויקט הכריעה עבורו: "זו קבוצה ששיחקה טוב מאוד בתקופה האחרונה, והמצב שלה לא היה גרוע כפי שנראה בסיום העונה שעברה. יש כאן פוטנציאל גדול להשתפר, ונראה כמה זמן ייקח לנו להגיע לשם. המועדון, המנהלים המקצועיים ואני עברנו תהליך. יש דברים טובים ויש דברים שהם רוצים לתקן. הדבר החשוב ביותר הוא שעשינו את אותו ניתוח. אם היו לנו נקודות מבט שונות, כנראה שזו לא הייתה נקודת הפתיחה הנכונה", סיכם.
