מכבי תל אביב הודיעה היום (חמישי) על החתמתו של ארמנדו בייקוט, שחקנה של פנרבחצ'ה בעונה שעברה. הסנטר האמריקאי בן ה-26 מצטרף למצבת שחקני הפנים של הצהובים, שכוללת את דניאל תייס, רומן סורקין, טי ג'יי ליף, ג'יילן הורד ושיין האנטר.
אחרי שאתמול החתימה את דניאל תייס מווילרבאן הצרפתית, בייקוט לא צפוי להיות הסנטר המוביל של מכבי תל אביב בעונה הקרובה, אלא להשלים את הטריו הצפוי בעמדה לצד רומן סורקין והגרמני.
ארמנדו לינווד בייקוט ג'וניור, המתנשא לגובה 2.08 מטרים, שיחק במשך חמש שנים באוניברסיטת צפון קרוליינה, שאליה הגיע לאחר שנחשב לאחד הכישרונות הבולטים במחזור שלו בתיכונים. בשנותיו האחרונות במכללה נבחר לחמישיית העונה בקונפרנס ה-ACC וגם לאחת מחמישיות העונה בכדורסל המכללות.
את עונתו הראשונה כמקצוען העביר בממפיס האסל, קבוצת הפיתוח של ממפיס גריזליס, ורשם ב-50 משחקים 16.8 נקודות, 9.5 ריבאונדים ו-2.5 אסיסטים בממוצע. לאחר שלא הצליח להשיג חוזה ב-NBA בקיץ שעבר, חתם בחודש ספטמבר בפנרבחצ'ה.
"ארמנדו בייקוט הוא שחקן שאנחנו עוקבים אחריו כבר הרבה זמן. גבוה מוכשר עם יכולות התקפיות ברמה גבוהה מאוד", אמר המאמן עודד קטש לאחר החתימה. "אנחנו בטוחים שיש לו הרבה לאן להשתפר ואנחנו אוהבים את זה. הוא בחור אינטליגנטי שמשחק עם IQ גבוה. שמחים שהוא מצטרף אלינו ומחכים להתחיל לעבוד יחד".
"אני נרגש מאוד להצטרף לארגון היסטורי כמו מכבי תל אביב ולעזור לנצח ולהשתפר", אמר ארמנדו בייקוט לאתר הרשמי של המועדון לאחר החתימה על החוזה.
@maccabitlvbc Welcome home ?
♬ צליל מקורי - maccabitlv.bc
בייקוט התקשה להשתלב באופן קבוע בקבוצה הטורקית. הוא שותף ב-26 משחקי יורוליג, שבהם רשם 2.4 נקודות ו-1.8 ריבאונדים ב-10 דקות בממוצע. בליגה הטורקית הופיע ב-19 משחקים וסיפק 6 נקודות ו-3.7 ריבאונדים למשחק.
בייקוט הוא שחקן הרכש הרביעי של מכבי תל אביב הקיץ, אחרי ים מדר, בונזי קולסון ודניאל תייס. במקביל, שיין האנטר חזר לסגל לאחר ששיחק בעונה שעברה בהשאלה בפולין, ואתמול קיטון וואלאס סגר בקבוצה וסיכם בחליפו של לוני ווקר.
