הארי רדנאפ סבור שההתאחדות האנגלית עושה טעות אם תנסה למנות את פפ גווארדיולה למאמן הנבחרת, והזהיר כי הכדורגל האנגלי נמצא בדרך למשבר דומה לזה שחוותה איטליה, שנכשלה בהעפלה לשני גביעי עולם רצופים.
לדברי המאמן הוותיק, גווארדיולה הוא אמנם "גאון טקטי", אך הצלחתו במועדונים אינה מבטיחה דבר בזירה הבינלאומית. "אי אפשר פשוט לשגר את פפ לנבחרת אנגליה ולצפות שהוא יביא תארים. בכדורגל מועדונים תמיד היה לו תקציב עצום לרכוש את השחקנים שהוא צריך. בנבחרת אין פנקס צ'קים ואין חלונות העברות - אתה עובד עם מה שהמדינה מייצרת".
רדנאפ הביע דאגה עמוקה ממצבן של מחלקות הנוער באנגליה. "איטליה היא תמרור אזהרה עבורנו. אם לא ניזהר, אנחנו צועדים מתוך שינה בדיוק לאותו אסון. פס הייצור של הכישרונות המקומיים שם התייבש, וזה מתחיל לקרות גם אצלנו".
הוא השווה בין התקופה שבה אימן בווסטהאם לבין המצב כיום: "בזמנו צמחו אצלנו מייקל קאריק, ג'ו קול, ריו פרדיננד, פרנק למפארד, גלן ג'ונסון וג'רמיין דפו. היום שחקני האקדמיה אפילו לא רואים את הקבוצה הבוגרת מתאמנת. הכול סטרילי מדי, וככה אי אפשר לחשל שחקנים צעירים".
כדי לשנות את המצב, רדנאפ קרא להנהיג חוקים שיחייבו את קבוצות הפרמיירליג לשתף מספר מינימלי של שחקנים אנגלים. "כרגע המועדונים פשוט קונים שחקנים מוכנים מחו"ל, והכישרונות המקומיים נחסמים". בנוסף, הוא הביע את דעתו כי נבחרת לאומית צריכה להיות מאומנת בידי מאמן מאותה מדינה. "יש לנו מאמנים מצוינים כמו אדי האו, וגם שחקני עבר כמו פרנק למפארד וסטיבן ג'רארד. אם אנחנו לא סומכים על המאמנים שלנו, איזה מסר אנחנו מעבירים לדור הבא?".
למרות הביקורת, רדנאפ העניק גיבוי מלא למאמן הנוכחי תומאס טוכל. "יש לנו סגל מצוין שמסוגל לזכות בתואר גדול. במקום לרדוף אחרי פפ, צריך לתת לטוכל את כל התמיכה ולתקן את מערכת פיתוח השחקנים לפני שנמצא את עצמנו, כמו האיטלקים, צופים במונדיאל מהספה בבית".
