ריאל מדריד עשתה צעד משמעותי בדרך לצירופו של יאן דיומנדה. לפי העיתונאי סנטי אאונה, שחקן הכנף בן ה-19 נתן אור ירוק למעבר לבלאנקוס, וכעת מתנהל משא ומתן בין ריאל לר.ב. לייפציג בניסיון להגיע להסכם על העסקה.
על פי הדיווח, המגעים בין המועדונים מתקדמים סביב עסקה בשווי כ-120 מיליון יורו, כולל בונוסים. רק הלילה (בין שישי לשבת) נחשף כי ריאל כבר הגישה ללייפציג הצעה ראשונה של 90 מיליון יורו ועוד 10 מיליון בבונוסים, אך זו נדחתה על ידי המועדון הגרמני.
מי שעושה רושם שתסיים כמפסידה הגדולה במאבק היא פריז סן ז'רמן. אלופת אירופה כבר הגיעה לסיכום עם דיומנדה בנוגע לתנאיו האישיים והייתה בטוחה שתצליח להשלים את העסקה, אך לפי אאונה אינה מוכנה לשלם סכום גבוה יותר כדי לעמוד בדרישות של לייפציג. יש לציין כי בשעות האחרונות דווח שמנצ'סטר סיטי מתכוונת להציע 120 מיליון יורו גם כן, אולם השחקן מעדיף את הצעת ריאל מדריד.
ריאל נכנסה למירוץ רק בימים האחרונים, בעקבות דרישתו של מוריניו לחזק את החלק הקדמי בשחקן כנף מהיר וההבנה שבאיירן מינכן לא תשחרר את מייקל אוליסה. לפי דיווחים קודמים, במועדון מחפשים שחקן שמסוגל לשחק באגף הימני, בין היתר על רקע חוסר הוודאות סביב עתידו של ברהים דיאס.
לייפציג מצדה הצהירה כי ברצונה להשאיר את שחקן נבחרת חוף השנהב, שחוזהו תקף עד קיץ 2030, ואף ניסתה להאריך את חוזהו. עם זאת, לאחרונה דווח כי דיומנדה מחק מחשבון האינסטגרם שלו את מרבית הפוסטים הקשורים למועדון, מהלך שהגביר את ההערכות כי יעזוב עוד הקיץ.
דיומנדה שותף בכל ארבעת משחקיה של חוף השנהב במונדיאל האחרון. בעונה שעברה כבש 12 שערים ובישל תשעה נוספים ב-33 משחקי בונדסליגה, וסייע ללייפציג לסיים במקום השלישי ולהעפיל לליגת האלופות.
