האם טונדה אקרט, מאמנו של דניאל פרץ, בדרך לענישה קשה ומשמעותית? סאות'המפטון הודיעה הבוקר (רביעי) כי ההתאחדות האנגלית הגישה אישומים נגד המאמן בעקבות פרשת "ספייגייט", במסגרתה המועדון צפה באימוני יריבות במהלך העונה שעברה.
בהודעה רשמית של המועדון נמסר כי סאות'המפטון ואקרט "מכירים באישומים שהגישה ה-FA בנוגע להפרה של סעיף E3.1 בתקנון". עוד נמסר כי המאמן והמועדון "ימשיכו לשתף פעולה באופן מלא ופתוח עם ההתאחדות האנגלית".
סעיף E3.1 הוא סעיף רחב בתקנון ההתאחדות האנגלית, שקובע כי משתתפים חייבים לפעול לטובת המשחק ולא לפעול באופן שאינו ראוי או פוגע בתדמית הכדורגל. הסעיף כולל גם התייחסות להתנהגות מאיימת, פוגענית או מעליבה. במקרים שבהם מיוחסת עבירה חמורה במסגרת הסעיף, העונש עשוי להגיע להשעיה של מספר חודשים, אך בשלב זה לא פורסמו פרטי האישומים המלאים נגד אקרט.
בסאות'המפטון הבהירו כי לא יוכלו להגיב מעבר לכך כל עוד ההליך מתנהל, אך הוסיפו כי יעד המועדון נותר ההכנות לעונת 2026/27 בצ'מפיונשיפ והניסיון לחזור לפרמיירליג.
כזכור, פרשת "ספייגייט" התפוצצה במהלך מאבקי הפלייאוף, כאשר סאות'המפטון הודתה כי צפתה באימוני שלוש יריבות במהלך העונה שעברה: אוקספורד יונייטד, איפסוויץ' ומידלסברו. בעקבות הפרשה הודחה הקבוצה מפלייאוף העלייה לפרמיירליג, ובהמשך הוטל עליה גם עונש של פתיחת עונת הצ'מפיונשיפ עם מינוס ארבע נקודות.
אקרט התייחס בעבר לפרשה והתנצל בפני האוהדים, השחקנים וכל המעורבים. "כמאמן הראשי אני אחראי לכל מה שקרה במועדון ובצוות המקצועי", אמר המאמן הגרמני.
עם זאת, אקרט טען כי הרקע למעשיו הגיע מתרבות מקצועית שאותה הכיר באירופה, שם לדבריו צפייה באימוני יריבות הייתה תופעה נפוצה יותר. הוא אף הזכיר את פפ גווארדיולה ואת התקופה שלו בבאיירן מינכן, אך הדגיש: "אני לא אומר את זה כדי להצדיק שום דבר שעשינו. אני רק רוצה לתת הקשר לעולם הכדורגל שבו גדלתי. באנגליה יש חוקים אחרים, והייתי צריך להכיר אותם".
במקביל, בסאות'המפטון קיבלו בשורות מרגיעות בנוגע לדניאל פרץ. השוער הישראלי נעדר ממשחק ההכנה מול איסטליי ותועד עם חבישה על פרק כף ידו, אך במועדון הבהירו כי אין סיבה לדאגה. החבישה הייתה כאמצעי זהירות בלבד, וההערכה היא שפרץ יהיה כשיר למחזור פתיחת עונת הצ'מפיונשיפ מול ווטפורד.
