זו לא הייתה קבלת הפנים שלה קיוו בארגנטינה. ארבע שנים אחרי שמיליוני אוהדים חגגו את הזכייה במונדיאל 2022, נבחרת ארגנטינה חזרה הביתה ללא הגביע - אך עם אהבה עצומה מהקהל. אלפי אוהדים המתינו הלילה (בין שני לשלישי) לשחקנים בגשם ובקור, שרו, רקדו והדליקו זיקוקים כדי להודות להם על המסע שעברו בטורניר.
נבחרת ארגנטינה נחתה ללא הקפטן והכוכב הגדול שלה, ליאו מסי, שנותר בארה"ב. ההתאחדות הארגנטינאית הודיעה מראש כי חלק מהשחקנים לא יהיו בטיסה, ומסי היה אחד מהם.
Lionel Scaloni. ❤️?? pic.twitter.com/klEoNLmWgZ
— All About Argentina ??? (@AlbicelesteTalk) July 20, 2026
¡LA LLEGADA DE LA SELECCIÓN AL PAÍS! ??
— TyC Sports (@TyCSports) July 20, 2026
El combinado Albiceleste ya está en suelo argentino luego del subcampeonato en la Copa del Mundo. pic.twitter.com/NTORKNmbuc
המאמן ליונל סקאלוני ושאר השחקנים התקבלו בשדה התעופה עם שטיח אדום ותזמורת צבאית, ולאחר מכן עלו לאוטובוס פתוח ונופפו לאוהדים הנרגשים לאורך הדרך.
למרות האכזבה מהפסד 1:0 לספרד בגמר, האוהדים הארגנטינאים בחרו לחגוג את הדרך ואת הטורניר המוצלח, שסיפק לא מעט רגעי אושר וגאווה. אוהדים רבים טענו כי הניצחון הגדול של ארגנטינה בטורניר היה דווקא בחצי הגמר - ה-1:2 על אנגליה, משחק שהתקיים על רקע המחלוקת המתמשכת בין המדינות סביב איי פוקלנד. חלק מהאוהדים הגיעו עם דגלים שעליהם נכתב: "איי פוקלנד הם ארגנטיניים".
כזכור, שחקני ארגנטינה סירבו לדבר עם התקשורת אחרי ההפסד, והלילה רובם הסתפקו בפוסטים בחשבונות אישיים שלהם ברשתות החברתיות.
רודריגו דה פול תקף את מי שחיכו לנפילת הנבחרת וכתבו תיאוריות קונספירציה לאורך הטורניר: "היום אני רואה כמה אנשים חיכו שניפול. הם הפיצו תיאוריות חסרות בסיס כדי להקל על הכאב מכך שלא יכלו לחוות את מה שכל הארגנטינאים חוו. החיוכים שלנו מפריעים להם, הדרך שלנו מפריעה להם. אבל כל זה רק חיזק את העובדה שהתשוקה והאהבה לחולצה הזו יכולות להתגבר על הכול".
כריסטיאן רומרו כתב: "הפעם זה לא היה אמור לקרות. וזה כואב, מאוד כואב, כי אף אחד לא רצה להמשיך לכתוב את הסיפור היפה הזה יותר מאיתנו. חלמנו להביא את הגביע הביתה שוב, אבל זה לא קרה.
"אבל אם יש משהו שלעולם לא יחסר לנו זו המחויבות. נתנו את כל מה שהיה לנו. סיימנו כסגנים, אבל מעולם לא הפסקנו לייצג את ארגנטינה בגאווה ובמסירות שהחולצה הזו דורשת.
"עכשיו הגיע הזמן לקום מחדש. להתחיל שוב, לעבוד קשה יותר ולהאמין אפילו יותר, כדי שהחולצה הזו תחזור למקום שבו אנחנו שמנו אותה בשנים האחרונות - בפסגה".
גם חוליאן אלבארס הודה לאוהדים: "תודה נצחית לכל הארגנטינאים שתמיד היו שם, תמכו בנו והאמינו בנו עד הסוף. כולנו חלמנו להביא את הגביע הביתה, אבל מעבר לתוצאה, מה שחווינו ב-50 הימים האלה הוא משהו שלא נשכח לעולם. לנצח זה יפה, אבל לייצג את הדגל הזה במסירות, מחויבות ולב - זה מה שמגדיר אותנו".
אנסו פרננדס, שהורחק בגמר: "עם הזמן אתה מבין שיש משהו גדול יותר מתוצאה. במשך שנים הקבוצה הזו ייצגה את המדינה שלנו בדרך הטובה ביותר. להיות חלק מהנבחרת הזו, שתמיד נלחמה עד הסוף והגנה על הצבעים האלה בגאווה, צניעות ומחויבות - זה משהו שאוקיר תמיד.
"ללבוש את החולצה של המדינה שלי זו הזכות הגדולה ביותר בקריירה שלי, ואמשיך לתת הכול בכל פעם שאקבל את ההזדמנות להגן עליה".
בתום הטורניר הודיע נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי כי ייקבע בעתיד יום חג לאומי שיוקדש לנבחרת ולהישגיה במונדיאל, אף שטרם נמסרו פרטים נוספים.
