נבחרת ספרד ניצחה הלילה (ראשון) 0:1 את ארגנטינה וזכתה במונדיאל בפעם השנייה בתולדותיה. הפוליטיקאים הישראלים כבר הצהירו כי יתמכו באלופת העולם היוצאת, בעוד ספרד נחשבת למדינה אנטי-ישראלית מובהקת מאז ה-7 באוקטובר.
על כן, אין זה מפתיע ששלל תגובות אנטישמיות צצו ברשת אחרי גמר הגביע העולמי. אפילו באסם נעים, מבכירי חמאס, אמר: "אנו מברכים את ספרד על זכייתה הראויה בגביע העולם, ומברכים את פלסטין ואת תומכיה על שמחתם. גם אם הניצחון הזה רק הצליח להרגיז את הציונים ואת בני בריתם, זה לבדו היה מספיק".
While many turned away, Spain chose humanity and stood with Palestine. ??
— Martyrs of Gaza (@GazaMartyrs) July 19, 2026
Congratulations, Spain! Well-deserved World Cup champions. ???❤️ pic.twitter.com/DRGk5mQH3m
⚡️ Celebrations in Spain with the raising of the Palestinian flag and chants of "Free Palestine", following the victory of their team in the World Cup title pic.twitter.com/VauHCyWKlF
— Middle East Observer (@ME_Observer_) July 19, 2026
לא מעט גולשים גם הזכירו את לאמין ימאל, שהניף את דגל פלסטין במצעד האליפות של ברצלונה. העיתונאי ריאן רוזביאני (למעלה מ-200 אלף עוקבים ב-X), צייץ: "לאמין הניף דגל פלסטין במצעד האליפות, והיום הוא אלוף עולם. זה 100 אחוז מאלוהים".
