האכזבה הקשה מההפסד לספרד בחצי גמר מונדיאל 2026 עדיין מורגשת בנבחרת צרפת. בלם הטריקולור, איברהימה קונאטה, התייצב למסיבת העיתונאים לקראת המשחק מול אנגליה על המקום השלישי והודה כי המוטיבציה לקראת המפגש נמוכה.
"כמובן שאף אחד לא רוצה לשחק במשחק הזה", אמר קונאטה. "רצינו להיות בגמר ולא להתמודד על המקום השלישי, אבל אין לנו ברירה".
הבלם התייחס גם להפסד לספרד והודה כי היריבה הייתה עדיפה: "היינו מאוד נחושים, אבל לא הצלחנו. ספרד פשוט הייתה טובה יותר. שיחקנו מולה רע, ואני לא מכחיש את זה".
לדבריו, ספרד שפגשה צרפת ביורו 2024 הייתה אף חזקה יותר מזו שפגשה במונדיאל הנוכחי. "אז לאמין ימאל וניקו וויליאמס היו בשיאם. הפעם ימאל לא היה ברמה המקסימלית שלו, ועדיין הפסדנו", אמר.
קונאטה הוסיף כי שלושת ההפסדים הרצופים של צרפת לספרד במפעלים גדולים כואבים במיוחד: "זה לא דבר שולי להפסיד להם. הם אלופי אירופה, אבל אנחנו חייבים לקום ולהמשיך הלאה".
במהלך דבריו הודה הבלם גם למאמן היוצא דידייה דשאן על תרומתו לנבחרת: "אסור לשכוח את כל האושר שהוא העניק לנו לאורך השנים".
