וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא רק יריבים: הקשר המיוחד בין סקאלוני לדה לה פואנטה

ההערכה ויחסי הידידות החמים נולדו כשהספרדי שימש כמורה של הארגנטינאי בקורס הפרו: "לואיס הוא המנטור שלי. אדם נהדר"

תקציר: ספרד - צרפת 0:2/כאן11

ארגנטינה וספרד יתמודדו בגמר מונדיאל 2026 ביום ראשון (22:00, ספורט1), ועל המגרש יתרוצצו ויתחרו אחד בשני הרבה מאוד שחקנים שמכירים אחד את השני מצוין - אפילו משחקים אחד עם השני. אבל ההיכרות המעמיקה לא תסתיים שם. ליונל סקאלוני, מאמן נבחרת ארגנטינה, היה תלמידו של לואיס דה לה פואנטה, מקבילו הספרדי בקורס הפרו.

בשנת 2017, דה לה פואנטה, ששימש אז כבר ארבע שנים כמאמן נבחרת ספרד עד גיל 19, עבד בהתאחדות לכדורגל של ספרד גם כמורה ומדריך בקורס הפרו. הקדיש מזמנו להכשרת מאמני העתיד - שהם כיום מאמני ההווה.

אחד התלמידים שהגיע ללמוד במטה ההתאחדות בלאס רוסאס, סמוך למדריד, היה ליונל סקאלוני. שחקן העבר הארגנטינאי, שבילה שנים ארוכות בספרד (דפורטיבו לה קורוניה, רסאינג סנטאנדר ומאיורקה), היה אז עוזרו של חורחה סמפאולי בסביליה.

בסיום אותה שנה, 31 תלמידים, ובהם סקאלוני, השלימו בהצלחה את ההכשרה שאפשרה להם לקבל את תעודת UEFA Pro. בכיתה של סקאלוני אגב, היה גם אנדוני איראולה, מאמנה החדש של ליברפול.

מאמן נבחרת ספרד, לואיס דה לה פואנטה/GettyImages, Sebastian Frej
מאמן נבחרת ארגנטינה, ליונל סקאלוני/GettyImages, Eurasia Sport Images

בריאיון ל"האתלטיק" בשנת 2024, שיתף סקאלוני את זיכרונותיו מהמאמן הספרדי: "דה לה פואנטה היה המנטור שלי כאשר עברתי את קורס המאמנים. הוא עזר מאוד לצעירים שלמדו בקורסים שלו. הוא אדם נהדר, אני מעריך את הדרך שבה הוא מתבטא, את ההתנהלות שלו ואת המסירות של השחקנים שלו".

דה לה פואנטה השיב לדברים הללו באותה מטבע. בריאיון ל"גרדיאן" ערב מונדיאל 2026, דיבר על סקאלוני: "מה שהוא נאלץ לעבור עם ארגנטינה הוא עצום. אני מזהה את עצמי בו בגלל החוויות האלה, בגלל תפיסת החיים שלו ובגלל הדרך שבה הוא מתמודד עם מצבים - ברוגע, בשלווה, בלי להגזים".

כעת נותר רק לדעת מי ינצח בתחרות הגדולה מכולן - המורה או התלמיד.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully