וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"גאווה מטורפת": נבחרת העתודה זכתה לכבוד אחרי מדליית הכסף

13.7.2026 / 19:03

החבורה של טל נתן שבה ארצה לאחר מסע בלתי נשכח באל' אירופה: "עוצמות יוצאות דופן". גל רביב: "מקוות שנתנו השראה", פרישמן התרגש: "מי אמר שאין כדורסל נשים"

דאבל דריבל עונה ראשונה פרק 58/מערכת וואלה

נבחרת העתודה לנשים שבה ארצה, יממה לאחר שסיימה את אליפות אירופה עם מדליית הכסף ההיסטורית הראשונה בתולדות כדורסל הנשים הישראלי וזכתה לכבוד עצום. החבורה של טל נתן הרשימה לאורך כל הטורניר, העפילה לגמר לאחר ניצחון על בלגיה בחצי הגמר, ובמשחק על התואר נכנעה 79:66 לצרפת החזקה.

עמוס פרישמן, יו"ר איגוד הכדורסל, היה הראשון לעלות על הבמה: "את ההישג שלכן אתן תזכרו לכל החיים. אני לא יודע אם אתן מבינות מה עשיתן בעשרה ימים האחרונים. שימחתן עם שלם. היה כיף לראות אתכן. ראיתי את החיוך שלך, את הביחד שלכן. ראו כאן נבחרת. טל נתן - שאפו ענק לך ולכל הצוות".

"שמעתי על חלק מהבנות שנפצעו ואולי לא ישחקו, ובכל זאת לקחו חלק. גם הגברים היו יכולים לשחק פצועים. מי אמר שאין כדורסל נשים. אני קורא לכל הבנות בארץ - לכו להירשם לחוגי כדורסל כדי שנגדיל את מאגר השחקניות".

כפיר כהן, מנכ"ל משרד התרבות והספורט, הוסיף: "תקציבי ענק מושקעים בספורט הנשים. כל ילדה רוצה להיות כמוכן. גרמתן לשחקניות בארץ לחלום. אתן שליחות לא של ענף הכדורסל, אלא של כל עולם הספורט. צריך להמשיך עם ההשקעה גם קדימה וההצלחות יבואו".

"אפשר לשחזר את זה גם בבוגרות". טל נתן/דני מרון
"מי אמר שאין כדורסל נשים". פרישמן/דני מרון
כמה גאווה. שחקניות נבחרת העתודה/דני מרון

לירון כהן, שחקנית העבר ויו"ר הוועדה המקצועית לנשים באיגוד, התרגשה: "סללתן דרך לשחקניות צעירות. לא נולדתם עם התארים שתאספו לאורך הקריירה, אלא כאלו שבעיקר חולמות להגיע להישגים. דבר כזה עוד לא היה, והיסטוריה כזו לא תישכח לעוד הרבה זמן. כל אחת תלך לדרכה ותמצא את הקבוצה שלה בעתיד, אבל דברים שעושים בנבחרות ישראל - אין דבר שמשתווה לזה".

טל נתן, מאמן הנבחרת, שיתף: "פעם אחרונה שעמדתי מול הבנות בכיתי קצת. ייתכן שזה יקרה גם היום. הבנות האלה - זה לב העניין, הן הסיפור. היופי הפנימי והחיצוני שלהן, עוצמות של ספורטאיות יוצאות מן כלל. הן אוהבות אחד את השנייה, וזה העניין. זה פשוט מדהים. היכולת לצאת ממשברים ולהתאושש מהר - זה מה שסייע לנו. אפשר לשחזר את זה גם בבוגרות".

גל רביב, אחת השחקניות המצטיינות באליפות, סיפרה: "זו גאווה מטורפת. ההמנון גרם לכולנו לבוא באנרגיות גבוהות. תחושת ביאוס מסוימת, רצינו שזה יסתיים אחרת. עשינו היסטוריה. רוצות ששחקניות צעירות יקבלו השראה. נקווהה שבנות יירשמו לספורט וידעו שהתמדה יכולה להביא להישגים כאלה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully