אינטר וענאן חלאילי נכנסים ליומיים מתוחים של בדיקות חדשות וציפייה דרוכה, כשעד מחר בערב (שלישי) הערפל אמור להתפזר ותתקבל תשובה סופית האם הישראלי עובר מאוניון סן ז'ילואז לאלופת איטליה תמורת כ-25 מיליון יורו ועוד בונוסים עתידיים.
לדרישת הוועד האולימפי האיטלקי, חלאילי צפוי לעבור היום בדיקות קרדיולוגיות נוספות, אחרי שהבדיקה הראשונה העלתה ממצאים לא חד משמעיים. באיטליה ישנם פרוטוקולים מחמירים בכל הנוגע לבדיקות לב בעולם הספורט, ולכן חשוב להדגיש: לא מעט שחקנים שעברו לשחק בארץ המגף נדרשו לבדיקות חוזרות כדי להבהיר את התמונה - ועברו אותן בהצלחה.
העיתונאי הפופולרי אלפרדו פדולה התייחס למצב בערוץ היוטיוב שלו ואמר: "החל מיום שני מתחיל שבוע חשוב מאוד. כרגע, כל סדר היום של אינטר הוא ענאן חלאילי. אני לא רוצה להביע דעה על הבדיקות הרפואיות, אני מעדיף להמתין ולא לרדוף אחרי סקופים. נראה איך זה יסתיים".
במצב שנוצר יש נקודה חיובית: התשובות של הוועד האולימפי יהיו חד משמעיות - כן או לא. אחרי שהבדיקה תפוענח והתשובה תתקבל, חלאילי ואינטר יימנעו מחוסר ודאות. בלי אפשרות לערער, בלי סימני שאלה נוספים.
העיתונאי פדולה הוסיף שבאינטר כבר העלו שמות חדשים כמועמדים לכנף הימנית במקרה שחלאילי לא יעבור את הבדיקה השנייה. דיווחים דומים עלו בארץ המגף לכל אורך היומיים האחרונים, אבל לצדם כולם מדגישים שהנראזורי לא יעשו שום צעד לפני שתתקבל תשובה לגבי הישראלי.
אם חובבי הקונסיפרציות העלו השערות שאינטר "הכשילה" את הבדיקה הראשונה של חלאילי בגלל שהיא התחרטה - והיו טענות הזויות כאלה ברשתות החברתיות - זה ממש לא המקרה. בכל דיווח, מכלי תקשורת קטנים ועד גדולים, מדגישים שהאלופה מאוד רוצה את חלאילי, עבדה קשה מאחורי הקלעים ובשולחן המו"מ כדי לצרפו, ומאוד מקווה שהוא יקבל אישור לעבור אליה.
"למרות ההיערכות לתרחישים שונים, באינטר עדיין מקווים שלא יהיו צריכים לחפש לפתוח את החיפושים מחדש", כתבו ב-bottadiculo, "אם חלאילי יקבל את אישור הכשירות, אינטר תוכל להשלים סוף סוף את העסקה שניסתה לסגור במשך שבועות".
