נבחרת העתודה של ישראל בכדורסל נשים תעלה הערב (ראשון, 20:30) לגמר אליפות אירופה בליטא כשתפגוש את נבחרת צרפת החזקה. ישראל הבטיחה אמש מדליה היסטורית לכדורסל הנשים הישראלי, אחרי ניצחון ענק 69:78 על נבחרת בלגיה, ותנסה לסיים טורניר חלומי עם מדליית זהב מדהימה.
בנבחרת חגגו אמש על הפרקט, בחדר ההלבשה ומחוץ לאולם את ההישג המדהים, כשברכות מגיעות גם מהארץ ומגורמים שונים בעולם הכדורסל.
"אני גאה בנו ברמות, אנחנו חבורה של ווינריות ובאמת שאין זכות כזאת מלייצג את המדינה ולהביא כבוד למדינה שלנו וכל אחת פה נותנת לזה לבית הנשמה ובכל רגע על המגרש ובאמת רואים את זה, כמה אנחנו רוצות וכמה אנחנו מסוגלות, כמה כישרון וכמה באמת לחימה יש פה", סיפרה מאיה זילברשלג, "הצוות וכולם, כולם פשוט נותנים הכל ואנחנו רוצות להביא את האליפות הזאת. השמיים הם הגבול".
בנבחרת יקיימו היום אסיפת וידאו לקראת המשחק נגד צרפת, הפייבוריטית הברורה לזכות במדליית זהב עוד לפני הטורניר, ונבחרת שיש לישראל איתה היסטוריה קרובה מרתקת. "ללא ספק אנחנו אנדרדוג למשחק הזה, אבל אנחנו נבוא להסתכל להן בלבן של העיניים", אמרו בנבחרת.
ההיסטוריה הקרובה בין הסגלים הנוכחיים החלה לפני שנתיים בחצי גמר אליפות אירופה לנערות, כשצרפת פירקה את ישראל 27:95 בתבוסה כואבת. מהסגל הישראלי הנוכחי שיחקו 8 שחקניות, ומהסגל הצרפתי 6 שחקניות.
בשנה שעברה נפגשו שתי הנבחרות שוב, הפעם בשלב שמינית הגמר של אליפות אירופה לעתודה, כשצרפת פייבוריטית ברורה וישראל הדהימה אותה עם 74:81. בסגל הישראלי היו 6 שחקניות שנמצאות גם היום, ובצרפת? אף שחקנית. הסיבה? כולן שיחקו באליפות העולם עד גיל 19. בישראל אגב, שיחקו שחקניות גם באליפות העולם וגם באליפות אירופה שנערכה מיד לאחר מכן.
שתי שחקניות בלבד קולעות בספרות כפולות עבור צרפת - הסנטרית שרה סיסה עם 13.5 נקודות ו-7.8 ריבאונדים למשחק והסווינגמנית אינס פיטרך-גראנל עם 14.4 נקודות ו-4.8 ריבאונדים למשחק. שחקניות נוספות לשים אליהן לב הן הרכז סטלה קולאס עם 8.5 נקודות, 7.5 ריבאונדים ו-4.2 אסיסטים והפורוורדית אינואה ריזאשה, הבת של סטפן האגדי והאחות של זקארי, שרושם 9.8 נקודות ו-3.8 ריבאונדים למשחק.
