יורגן קלופ נמצא על סף מינויו למאמן נבחרת גרמניה, לאחר שהגיע להסכם עקרוני עם התאחדות הכדורגל הגרמנית, כך דווח ב"סקיי ספורטס גרמניה". זמן קצר לאחר מכן גם ההתאחדות אישרה כי הושגה הבנה על עקרונות החוזה.
על פי הדיווח, פריצת הדרך הושגה במהלך פגישה שנערכה ביום שישי בניו יורק בין קלופ לבין נשיא ההתאחדות ברנד נוינדורף וסגן הנשיא הנס-יואכים ואצקה. הצדדים סיכמו עקרונית על חוזה עד לסיום מונדיאל 2030, וכעת נותרו רק פרטים אחרונים לפני החתימה.
בהודעת ההתאחדות נמסר: "נשיא ההתאחדות ברנד נוינדורף וסגן הנשיא הנס-יואכים ואצקה קיימו אתמול בניו יורק פגישה אינטנסיבית ראשונה עם יורגן קלופ בנוגע לאפשרות שימונה למאמן נבחרת גרמניה. במהלך השיחות הקונסטרוקטיביות הושגה הבנה בנוגע לעקרונות המרכזיים של חוזה אפשרי. השיחות יימשכו בשבוע הבא, ושני הצדדים בטוחים כי בכפוף להסכמה עם מעסיקו הנוכחי, רד בול, ניתן יהיה להשלים את המשא ומתן בהצלחה".
היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ובכל שבוע תוכלו לזכות בפרסים שווים
קלופ, המשמש כיום כראש תחום הכדורגל העולמי של קבוצת רד בול, צפוי לסיים את תפקידו בחברה לאחר פגישה עם המנכ"ל אוליבר מינצלף, שאמורה להתקיים בניו יורק עד תחילת השבוע הבא. לפי הדיווחים, בחוזהו של המאמן נכלל סעיף מיוחד המאפשר לו להשתחרר במקרה של הצעה לאמן את נבחרת גרמניה.
אם המינוי יושלם, יהיה זה תפקידו הראשון של קלופ על הקווים מאז עזב את ליברפול בקיץ 2024. הוא עתיד להחליף את יוליאן נגלסמן, שהתפטר לאחר ההדחה המפתיעה של גרמניה כבר בשלב 32 האחרונות של מונדיאל 2026, בעקבות הפסד בפנדלים לפרגוואי.
