וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תפסיקו להתלונן: קולינה מגיב לטענות הקשות של נבחרת מצרים

שופט העבר, המשמש כיום כראש מערך השיפוט של פיפ"א, יצא נגד התלונות של הפרעונים אחרי ההדחה: "להאשמות חסרות בסיס אין מקום בספורט שלנו, אף אחד לא יכול לטעון שהשיפוט מושפע ממשהו". ויש גם הסברים להחלטות מעוררות המחלוקת

תקציר: ארגנטינה - מצרים 2:3/כאן11

ראש מערך השיפוט של פיפ"א, פיירלואיג'י קולינה, דחה את הטענות הקשות שהשמיעה התאחדות הכדורגל המצרית אחרי ההפסד 3:2 לארגנטינה בשמינית גמר המונדיאל. במצרים דרשו מפיפ"א להדיח מהטורניר את צוות השיפוט של המשחק ולפתוח בחקירה, בעקבות שתי החלטות שנויות במחלוקת במחצית השנייה שסייעו לארגנטינה לחזור מפיגור 2:0 ולנצח.

"דיון ענייני על החלטות שיפוט תמיד יהיה חלק מהכדורגל, אבל להאשמות חסרות בסיס אין מקום בספורט שלנו", אמר קולינה. "אף אחד לא יכול לפקפק ביושרת שופטי גביע העולם. כשזה קורה, הדבר עלול להוביל לאיומים נגדם ונגד משפחותיהם - וזה לא מקובל".

מאמן מצרים, חוסאם חסן, טען אחרי המשחק כי נבחרתו "סבלה מחוסר צדק" ורמז כי ייתכן שהיה רצון להשאיר את אלופת העולם בטורניר: "אולי רצו שמסי ימשיך". קולינה השיב גם לכך ואמר: "אף אחד לא יכול לטעון ששיפוט בפיפ"א מושפע ממישהו, אפילו לא מנשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו. השופטים מקבלים החלטות בכנות ומנסים לעשות את הטוב ביותר, בדיוק כמו שחקנים ומאמנים".

שופט העבר פיירלואיג'י קולינה/GettyImages, Sebastian Frej

היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ובכל שבוע תוכלו לזכות בפרסים שווים

קולינה אף התייחס לשתי ההחלטות המרכזיות. הראשונה הייתה פסילת שער של מוסטפא זיקו, לאחר שה-VAR זיהה עבירה של מרוואן עטייה על ליסנדרו מרטינס בתחילת המהלך. לדבריו, "אחרי כל שער ה-VAR בודק את שלב ההתקפה שהוביל אליו. אם מזוהה עבירה שהשפיעה על המהלך, ניתן להמליץ לשופט לגשת למסך. דריכה על כף רגל של יריב היא עבירה".

בהמשך הסביר מדוע לא נשרקה עבירה על מוחמד סלאח ברחבה רגע לפני שער הניצחון של ארגנטינה: "כאשר מגן נוגע קודם בכדור ולאחר מכן נוצר מגע כדורגל רגיל - זו לא עבירה. במקרה של סלאח וחוליאן אלברס, השופט וה-VAR קבעו שמדובר במגע רגיל".

למרות הביקורת החריפה, קולינה הבהיר כי בפיפ"א מרוצים מהדרך שבה יושם עקרון ההתערבות של ה-VAR לאורך הטורניר: "תמיד יהיה מרכיב סובייקטיבי בחלק מההחלטות, אבל אנחנו מרוצים מהאופן שבו העיקרון הזה יושם".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully