סשה אוברדוביץ' הוצג היום (שלישי) כמאמנה החדש של הפועל ירושלים במסיבת עיתונאים חגיגית. הסרבי בן ה-57, שחתם לשלוש עונות ונחת בישראל לפני יומיים, התייחס לתוכניות והחזון שלו בפרויקט השאפתני שנבנה בבירה.
"אני מעריך את ההזדמנות", אמר המאמן בפתיחת דבריו, "אני מודה לאנשים שהעניקו לי את האפשרות להוביל קבוצה גדולה כמו הפועל ירושלים. בונים קבוצה חזקה שתילחם על כל התארים בישראל ובאירופה. זה מעניק לי המון מוטיבציה."
הבעלים מתן אדלסון הוסיף: "תודה לכולם שבאתם. תודה לסשה על האמון בנו. בשנים האחרונות, לא השגנו את המטרות שהצבנו לעצמנו. אנחנו רוצים לשחק ביורוליג, וחשבנו שזה נכון להביא מישהו שכבר היה שם ויכול לקחת את המועדון למקומות אליהם אנחנו שואפים. הבנו שסשה יכול להוביל אותנו לשם לאור הניסיון שלו באירופה. הוא היה במקומות אליהם אנחנו שואפים להגיע. אנחנו ברי מזל שזכינו בו".
"הרעב של סשה והרצון לקחת את המשרה הזו בזמן שהנסיבות פה לא פשוטות. הוא מאוד התרגש לקחת את ההזדמנות הזו ומרגישים שזו התאמה נהדרת, בתקווה לרגעים מאושרים בעתיד".
גם גל מקל בירך את המאמן החדש: "אנחנו מאוד שמחים שסשה איתנו. עבורי באופן אישי, זה מאוד משמח. אני מכיר את סשה, שיחקתי נגדו כשהיה על הקווים מולי. תמיד הרגשתי שכל קבוצה של סשה מאומנת מאוד. היא תמיד יודעת מה היא רוצה, וזה משהו שאני זוכר. אנחנו בטוחים שסשה יכול לקחת אותנו לאן שאנחנו רוצים".
דן שמיר, המנהל המקצועי של הירושלמי: "רוצה להתחיל עם הכרת תודה ליונתן. אני כמובן מתרגש מהפרק החדש עם סשה. זה תמיד מתחיל בחיבור ואנחנו יודעים מה הוא מביא לשולחן. האוהדים עומדים להתרגש גם כן".
בהמשך הוסיף אוברדוביץ': "יונתן עשה עבודה נהדרת. אני יכול להבטיח שנשחק אגרסיבי בשני הצדדים. נהיה יותר חזקים ממה שהיינו בשנים האחרונות, בטח בעונה האחרונה. יש שחקנים שאני מצפה שנצרף. היורוקאפ עומד להיות מאתגדר מאוד השנה. אני מאמין בדרך שלי ובהחתמות שלנו, בדגש על הארפר וסמית', שיאפשרו לנו להשיג את המטרות שלנו".
אדלסון: "הדבר החשוב ביותר זו ההצלחה. לא איכפת לי באיזו דרך ומה הסגנון. סשה בעל איכויות ומנהיגות שמתאימים בדיוק לתפקיד הזה".
אוברדוביץ' התייחס להגעתו לאור המצב בישראל: "בפעם הראשונה שפגשתי את ההנהלה הייתה בפיינל פור וראיתי הרבה סיבות להצטרף לקבוצה. אני לא מפחד מאף סיטואציה בטיחותית בישראל. זה המקום הבטוח ביותר להיות בו מהרבה סיבות. אנשים צריכים לשמוע את זה".
על ההבדל בין ירושלים למונאקו אותה אימן: "הבעלים של מונאקו דומה יותר לעופר ינאי. היה לנו שם תקציב גבוה, אבל זה לא הדבר היחיד שהיה צריך שם. צריך המשכיות, לבנות לטווח ארוך, הקבוצה נשארה בטופ תקופה וגדלתי איתה. אני מאמין שאוכל לעשות את זה גם במועדון הזה".
לסיום, מקל התייחס לתקציב לעונה הקרובה: "אנחנו רוצים להתאים את הסגל לפילוסופיה של סשה. התקציב שלנו העונה גדל משמעותית".
