אולם הספורט של הדר יוסף בתל אביב אירוח את טורניר הגמר של ליגת "שווים בכדורסל" בהובלת ספיישל אולימפיקס ישראל ובתמיכת adidas. הטורניר הפגיש על אותו מגרש ספורטאים עם מוגבלויות שכליות-התפתחותיות ומתמודדי נפש לצד שחקנים ללא מוגבלות, ששיחקו יחד, בקבוצה אחת.
עבור רבים מהמשתתפים, טורניר הגמר הגיע ימים ספורים בלבד לאחר שחזרו מאליפויות בינלאומיות של ארגון ספיישל אולימפיקס העולמי בגרמניה ובשווייץ, שם ייצגו את ישראל ואף זכו במדליה. היום הם שבו למגרש הביתי, לצד חבריהם לקבוצות, לעוד רגע שיא של העונה.
ליגת "שווים בכדורסל" מבוססת על מודל ה"יוניפייד" של ספיישל אולימפיקס, במסגרתו מתאמנים ומשחקים יחד ספורטאים עם מוגבלויות לצד אוהדים ללא מוגבלויות, כחלק מקבוצה אחת ובשיתוף מלא. בליגה משחקות כיום שבע קבוצות מרחבי הארץ: הפועל באר שבע, ספיישל אולימפיקס גלבוע-מעיינות, בני הרצליה, מכבי רעננה, הפועל שווים תל אביב, אליצור שווים יבנה, והשנה הצטרפה לטורניר קבוצת מכבי תל אביב.
זוהי העונה הראשונה שבה adidas הינה שותפה מרכזית בליגה, ותמיכתה מסייעת להרחיב את הפעילות לקבוצות, ערים וקהילות נוספות ברחבי הארץ. לאורך העונה מתקיימים שלושה מפגשים ארציים, כאשר טורניר הגמר מהווה את אירוע השיא ומעניק לשחקנים הזדמנות להציג את יכולותיהם. אירוח טורניר הגמר על ידי רשות הספורט העירונית בתל אביב-יפו באולם הספורט הרב-תכליתי החדש שבמרכז הספורט הלאומי, מעניק לשחקנים הזדמנות להתחרות באחד ממתקני הספורט המתקדמים בישראל לעיני משפחותיהם, חבריהם והקהילה.
ההצלחה של הספורטאים הישראלים בזירה הבינלאומית, לצד ההשתתפות בליגת שווים בכדורסל לאורך השנה, ממחישה כיצד הספורט יכול לשמש מנוע לשילוב חברתי, שייכות והגשמת חלומות עבור ספורטאים עם מוגבלויות, על המגרש ומחוצה לו.
שרון לוי בלנגה, מנכ"לית ספיישל אולימפיקס ישראל: "רק השבוע חלק מהספורטאים והספורטאיות שלנו עמדו על פודיומים בינלאומיים וייצגו את ישראל בכבוד, והיום הם משתתפים בגמר ליגת 'שווים בכדורסל'. עבורנו, זו הוכחה לכך שכאשר ניתנת הזדמנות שווה לצד מסגרת מקצועית ניתן להגיע להישגים יוצאי דופן המקדמים אותנו לחברה שוויונית ומכילה יותר דרך הספורט. אני מודה לאדידס על התמיכה בליגה ועל השותפות שמאפשרת לנו להרחיב את הפעילות ולהעניק לספורטאים שלנו הזדמנויות להתפתח ולהתחרות. אנו ממשיכים לעונה הבאה עם מטרה לפתוח יותר קבוצות ולאפשר לעוד ספורטאים עם מוגבלויות לקחת חלק בליגה המשמעותית הזו. תודה גדולה גם לעיריית תל אביב, ולתומר ארצי מנהל ספורט הישגי ברשות הספורט העירונית של תל אביב-יפו, שממשיכם לארח את אירועי הליגה באולם מקצועי ומכבד, המעניק לשחקנים ולשחקניות שלנו את הבמה הראויה להם".
מנכ"ל adidas ישראל, יאיר בל: "בכל פעם שאנחנו פוגשים את הספורטאים והספורטאיות של ליגת שווים, אנחנו נזכרים מה הופך את הספורט לכל כך עוצמתי - היכולת להאמין בעצמך, להתמיד מול אתגרים ולגלות כמה רחוק אפשר להגיע כשנותנים הזדמנות אמיתית. ליגת שווים היא הרבה יותר מליגת כדורסל, היא תזכורת לכך שלכל אדם מגיעה ההזדמנות לחלום, להתפתח ולהרגיש שייך. אנחנו באדידס גאים להיות שותפים ליוזמה שמאפשרת לכל שחקן ושחקנית לצמוח, להתקדם ולהגשים את עצמם דרך הספורט. הנחישות, התשוקה והשמחה שמביאים איתם המשתתפים למגרש מהוות השראה לכולנו ומזכירות שהישגים אמיתיים אינם נמדדים רק בתוצאה הסופית, אלא בדרך, בהתמדה ובאומץ להמשיך קדימה. באדידס אנחנו מאמינים שלספורט יש את הכוח לשנות חיים, וליגת שווים ממחישה זאת בצורה מעוררת השראה בכל יום מחדש".
