וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הניקס נגד המוסלמית הקיצונית: אלופת ה-NBA מאיימת על המקורבת לממדאני

עודכן לאחרונה: 27.6.2026 / 21:47

הנהלת ניו יורק ניקס שיגרה מכתב אזהרה חריף לעביר קוואס, מועמדת מוסלמית לסנאט של ניו יורק, שהשתמשה בלוגו האייקוני של הקבוצה כדי לגרוף קולות: "פרסום כוזב והטעיית הציבור". ברקע: מתיחות פוליטית מבעבעת בין הבעלים ג'יימס דולאן לבין הנהגת העיר הפרוגרסיבית

אוהדי ניו יורק ניקס חוגגים את הזכעייה באליפות ברחובות העיר/מתוך הרשתות החברתיות

הנהלת הניו יורק ניקס, אלופת ה-NBA הטרייה, לא מתכוונת לעבור בשתיקה על הניסיון לרכב על גל ההצלחה המטורף שלה. בניו יורק מדווחים כי המועדון שיגר מכתב התראה חריף לפני תביעה לעביר קוואס, מועמדת לסנאט של מדינת ניו יורק, בדרישה שתפסיק להשתמש בלוגו של הקבוצה לצורכי הקמפיין הפוליטי שלה.

קוואס, חברת ארגון "הסוציאליסטים הדמוקרטיים של אמריקה" (DSA) שזכתה לאחרונה בפריימריז המפלגה הדמוקרטית בקווינס, העתיקה את שיטת הפעולה של שותפה הפוליטי, ראש עיריית ניו יורק זוהראן ממדאני. במהלך מערכת הבחירות שלה, הפיצה קוואס מדבקות ופוסטים ברשתות החברתיות עם גרסה משופצת של לוגו הניקס - תוך שימוש באותם צבעי כחול-כתום, הפונט המזוהה וכדור הסל האייקוני - כאשר את המילה "ניקס" החליפה בשם המשפחה שלה, "קוואס", תחת הסלוגן "הצבעתי לעביר קוואס".

היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ובכל שבוע תוכלו לזכות בפרסים שווים

הלוגו של עביר קוואס, המועמדת לסנאט של מדינת יו יורק/אתר רשמי, Instagram/Aber Kawas
האישה שניסתה להמעיט בערך פיגועי ה-11 בספטמבר, זכתה בפריימריז של הדמוקרטים בקווינס. קוואס/GettyImages

בריאן נ. וורנר, היועץ המשפטי של תאגיד הספורט 'מדיסון סקוור גארדן', שיגר את המכתב הרשמי וכתב: "לא הניקס ולא ה-NBA אישרו לקמפיין להשתמש בקניין הרוחני של המועדון. מדובר במצג שווא שעלול להטעות את הציבור להאמין שהקמפיין קשור, ממומן או נתמך על ידי הניקס". המכתב מבהיר כי מעשיה מהווים "הפרת סימן מסחרי, דילול מותג, פרסום כוזב ותחרות בלתי הוגנת".

הצעד הזה מגיע על רקע מתיחות פוליטית קשה ועמוקה בעיר. בעלי הניקס, המיליארדר ג'יימס דולאן (מקורבו של דונלד טראמפ), ניהל רק החודש עימות פומבי מכוער מול ממשלו של ראש העיר ממדאני, לאחר שהעירייה ביטלה מסיבות ביטחוניות את מסיבות הצפייה של האוהדים מחוץ ל-MSG במהלך סדרת הגמר. המתח הזה אף גלש לחילופי דברים מביכים במהלך מצעד האליפות הרשמי של הקבוצה. יצוין כי גם ממדאני עצמו ניסה לבצע טריק דומה באוקטובר האחרון וספג מכתב אזהרה דומה מהניקס.

ממדאני לצד עביר קוואס - עם לוגו בצבעי הניקס/צילום מסך, Instagram/Zohran Mamdani

מלבד הפלונטר המשפטי מול הניקס, קוואס - פעילה ותיקה ממוצא פלסטיני-אמריקאי שעבדה בעבר ב"מועצה ליחסי אמריקה-איסלאם" (CAIR) - מתמודדת עם ביקורת ציבורית חריפה בעקבות סרטונים מהעבר שצפו מחדש ברשתות החברתיות.

באחד התיעודים המדוברים, נראית קוואס כשהיא ממעיטה בחומרת פיגועי ה-11 בספטמבר ומגדירה אותם כ"מתקפת טרור שאיזה כמה אנשים עשו". באותו תיעוד הוסיפה: "הרעיון שאנחנו צריכים להתנצל על פיגוע טרור שכמה אנשים עשו, בזמן שאין שום התנצלות או פיצויים על רצח עם או עבדות, הוא דבר מביש בעיניי". באותה נשימה, קוואס טענה בעבר כי ימי חג פדרליים בארה"ב, כמו ה-4 ביולי או חג ההודיה, הם אינם סיבה לחגיגה אלא "מייצגים את השתקת והשמדת התנועות שלנו למען ההון".

ג'יימס דולאן/GettyImages

כזכור, המתח בין ג'יימס דולאן לממדאני הגיע לשיא כשהמועדון רצה לקיים מסיבות צפייה המוניות לאוהדים אך ממשל ממדאני ביטל אותן ברגע האחרון, תוך שהוא מטיל מגבלות ודרישות אבטחה מחמירות שהמועדון הגדיר כ"מוגזמות ופוליטיות". המתח הזה גלש ישירות לחגיגות הרשמיות. במצעד האליפות ובטקס שנערך בסיטי הול (שאותו אירח ראש העיר ממדאני), דולאן עלה לנאום ועקץ את ממדאני ישירות מול הקהל. דולאן אמר במיקרופון: "אני לא צריך את הקולות שלכם" (רמז עבה לכך שממדאני משתמש באירוע הספורטיבי כדי לקושש קולות פוליטיים), ואף תהה בקול רם אם ראש העיר הוא בכלל "אוהד ניקס אמיתי".

חודשים ספורים לפני כן, במהלך קמפיין הבחירות שלו לראשות העיר, ממדאני עצמו השתמש בטריק של זיוף לוגו הניקס (עם השם "Zohran") בפרסומת ששודרה במשחק פתיחת העונה של הקבוצה. הניקס הגיבו אז בזעם, שלחו מכתב אזהרה לממדאני, פוליטיקאי סוציאליסט-דמוקרטי, המוסלמי הראשון שנבחר לראשות עיריית ניו יורק, שמקדם אג'נדה אנטי-ישראלית בין השאר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully