עוד לפני שריקת הפתיחה של מונדיאל 2026, תומאס טוכל הוצב תחת זכוכית מגדלת מבחינת התקשורת האנגלית. אמנם, זהו יחס לו זכו כל מאמני העבר של נבחרת שלושת האריות, אך בחירת הסגל של הגרמני גררה לא מעט ספקות, והלחץ עליו בהתאם.
היום (שבת) מדווחים כלי התקשורת במדינה כי ריס ג'יימס, שנפצע במשחק הקודם מול גאנה, פצוע באופן חמור יותר מאשר טוכל מוכן לחשוף. מגן צ'לסי נצפה מדדה מול הגנאים, אך נותר על הדשא מכיוון שאנגליה מיצתה את החילופים שלה במשחק. לא ברור האם העובדה שלא הוחלף החמירה את פציעתו, אך בכל מקרה, על פי דיווחים שונים הוא לא אמור להיות כשיר לשלב 32 האחרונות ואולי אף מעבר לכך.
לג'יימס היסטוריה ידועה של פציעות רבות. הצוות הרפואי העריך את מצבו בתום המשחק, לאחר שהתלונן על כאבים בהמסטרינג, וטוכל אמנם אישר שלא יגיע עם חבריו למפגש מול פנמה במחזור האחרון של שלב הבתים (00:00, ספורט1), אך בניגוד לטענות בתקשורת, טען שיהיה כשיר בקרוב.
היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ובכל שבוע תוכלו לזכות בפרסים שווים
מי מדייק יותר? לא ברור. בכל מקרה, כל עוד ג'יימס לא זמין עבורו, המאמן ייאלץ להתמודד עם מצבת מגנים דלילה במיוחד. טינו ליברמנטו, שזומן לטורניר כגיבוי לג'יימס, עזב את המחנה האנגלי ושב הביתה עוד לפני המשחק הראשון, גם הוא בשל פציעת המסטרינג. במקומו, טוכל זימן את טרבו צ'אלובה, בלם, וכעת האופציות שלו לעמדת המגן הימני לא מאוד קורצות.
ג'ד ספנס הוא המחליף הכי סביר לג'יימס, אך הוא שיחק כמגן שמאלי עבור טוטנהאם והגיע לטורניר כגיבוי לניקו אוריילי, שפותח בעמדה זו. אפשרות נוספות היא להרכיב את ג'ארל קוואנסה. אמנם גם הוא בלם, אבל יכול לשחק באגף ימין של ההגנה.
האם טוכל מתחרט שלא זימן את טרנט אלכסנדר ארנולד או מגן ימני טבעי אחר? בינתיים, הוא נראה בטוח בהחלטותיו, למרות שבאנגליה מגחכים על כך שאמר: "אף אחד לא היה יכול לראות את פציעתו של ג'ייימס מגיעה, הוא הגיע לטורניר בכושר טוב".
מנגד, יש גם חדשות טובות לאנגלים: טוכל אישר כי בוקאיו סאקה, אליוט אנדרסון ודקלן רייס כשירים, לאחר שלא התאמנו ביום חמישי אך חזרו לאימונים מלאים בשישי. סאקה, שעד כה פתח על הספסל בשל בעיית כשירות, החלים לחלוטין ועשוי לפתוח הפעם ב-11.
