עמנואל שארפ נבחר אתמול בלילה (בין רביעי לחמישי) במקום ה-45 של דראפט 2026 על ידי סקרמנטו, וכעת נותר לראות האם יצליח לקבל חוזה מובטח בליגה הטובה בעולם.
בארצות הברית החמיאו לבחירה. אחד ממאמני המכללות היריבים צוטט ב-ESPN כאומר: "אין סיבה שעמנואל שארפ לא יוכל לעשות את מה שג'ארד מקיין עשה. בנוסף, יש לו יכולות הגנתיות שלמקיין לא היו כשיצא מהמכללות. הוא קלעי מצוין, ממש מצוין. לאורך כל הקריירה שלו הוא הוכיח שהוא לא מפחד מהרגעים הגדולים".
מקיין, נזכיר, נבחר בבחירה ה-16 של דראפט 2024 על ידי פילדלפיה, שהעבירה אותו בעונה שעברה לאוקלהומה סיטי. במדי הת'אנדר הפך לחלק חשוב מרוטציית הפלייאוף, עם 13.1 נקודות, 2.9 ריבאונדים ו-1.6 אסיסטים למשחק.
ג'ון הולינג'ר, לשעבר איש צוות ניהולי בממפיס גריזליס וכיום עיתונאי בכיר ב"אתלטיק", הוסיף: "האם הקינגס סוף סוף עשו משהו חכם? שארפ היה אחד מהשחקנים האהובים עלי - גארד בסגנון 3&D שיורה שלשות בלי היסוס, ולמרות שהוא נמוך יחסית, שומר מרצונו על הגארדים והפורוורדים הטובים ביותר של היריבה. הוא ישתלב היטב בסגל שזקוק בדיוק לסוג היכולות הזה. אני תוהה אם הוא יוכל לשחק כבר מההתחלה".
עמיתו סם וסני הוסיף: "אני נוטה לאהוב שחקנים שמגיעים מהמערכת של יוסטון ושיחקו שם במשך כמה שנים, משום שהם קשוחים ומגיעים ל-NBA עם הבנה של עקרונות ההגנה. שארפ בהחלט משתלב בשושלת הזו. הוא נבחר לחמישיית ההגנה של ה-Big 12, זחל מתחת ליריבים שלו וניסה לתסכל אותם. בנוסף, הוא קולע ברמה גבוהה, עם שחרור מהיר של הכדור והכנה טובה מאוד לזריקה. לא יכולתי לתת לשארפ ציון של בחירת סיבוב ראשון, בעיקר משום שהוא נמוך מדי ואין לו רמת כישרון מספקת מעבר לקליעה. אני חושש שהשילוב בין האתלטיות שלו לממדים הפיזיים שלו ייצור עבורו יותר מדי בעיות. למרות זאת, הייתי שמח לבחור בו בסיבוב השני ולראות אם זה יעבוד".
שארפ בן ה-22 סיפק 15.5 נקודות (37.2 אחוז ל-3), 3 ריבאונדים ו-1.7 אסיסטים בעונתו הרביעית והאחרונה במדי יוסטון, וביסס את מעמדו כאחד הקלעים והשומרים הטובים במכללות מבין הגארדים. לקראת הדראפט הוא התאמן עבור 13 קבוצות שונות.
