וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טבריה בסכנת עונש כבד: "על פניו - מהפרשות החמורות שהיו כאן"

22.6.2026 / 11:30

מנכ"ל הסוכנות למניעת סימום התייחס לחשדות סביב טבריה ("ברף הגבוה ביותר"), לעונש האפשרי ("השעיה של מועדון ושחקנים לארבע שנים"), למשמעות העירוי ("לא משנה מה היה בחומר - משנה הכמות. זה כמו סטרואידים") ושלח מסר לספורטאים: "חייבים לדעת מה נכנס לגוף שלהם"

תקציר: ניו זילנד - מצרים 3:1/כאן11

תיק עירוני טבריה, שהולך ומתמלא מדי יום, יידון בעתיד בבית הדין של הסוכנות הלאומית למניעת סימום בישראל. וזאת, אם החקירה, שנמצאת בשלב מתקדם, אכן תוביל לראיות שיביאו את המועדון לבית הדין.

מנכ"ל הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט, ד"ר דניאל הרשטיין, סיפר היום (שני) בשיחה עם וואלה ספורט: "על פניו מדובר באחת הפרשות החמורות ביותר שהיו בספורט הישראלי מבחינת סימום. אני מדבר כרגע ברמה התיאורטית, ולא רוצה להיכנס לפרטי החקירה. אני יודע דברים שעליהם אני לא יכול לדבר כרגע, אך ברמת החשדות והפוטנציאל לענישה - מדובר ברף הגבוה ביותר, שיכול להגיע גם להשעיה של מועדון ושחקנים לארבע שנות פעילות".

עוד הוסיף: "הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט היא הגוף שישפוט בבוא העת בנושא, ולא ההתאחדות לכדורגל. זהו תחום הסמכות שלנו על פי חוק. בגין עבירות מהסוג הזה, העונש יכול להגיע לרף מקסימלי של ארבע שנות השעיית פעילות".

ד"ר הרשטיין הרחיב בנוגע לעבירה לכאורה: "ברגע שספורטאי מקבל עירוי של חומר מעל 100 מיליליטר, זה כאילו הוא קיבל עירוי של חומר ממריץ, סטרואידים כלשהם או כל חומר אסור אחר. זה לא משנה מה היה בעירוי. מה שמשנה זו הכמות".

"כל תמיסה שניתנת בכמות של מעל 100 מיליליטר אסורה, משום שהיא יכולה לדלל זמנית את הדם ולפגוע בבדיקת סמים. בנוסף, ב-WADA קיימת מדיניות ברורה נגד שימוש במחטים. בכל שימוש במחטים יש גם סיכון, ולכן הנוהל הוא לא להשתמש בהן, במיוחד כשמדובר במקומות לא סטריליים כמו חדרי הלבשה. אין הבדל בין חומר ממריץ אסור לבין עירוי של תמיסת מלחים, אם הוא ניתן בכמות של מעל 100 מיליליטר".

"ספורטאי חייב לדעת מה נכנס לגוף שלו". הרשטיין/אתר רשמי, באדיבות הוועד האולימפי בישראל

בכל הקשור ללוחות הזמנים, ומכיוון שמ.ס. אשדוד מצפה לשחק במקום עירוני טבריה בליגת העל, אמר הרשטיין: "לוח הזמנים תלוי בחקירה, בראיות ובכתב האישום. העבודה רצינית ומקצועית, ואף אחד לא יכול להאיץ בכך או לקבוע שזה צריך להיעשות מהר. צריך למצות את החקירה, ובסיומה לקבל החלטה אם יש מקום להעמיד לדין".

"המקרה הזה, לכאורה, כבר עכשיו צריך להיות מקרה שמעביר מסר ברור לכל ספורטאי: לא לעשות שום דבר אסור. ספורטאי חייב לדעת מה נכנס לגוף שלו ולשמור על עצמו. המסר הוא ערכי וברור לכולם".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully