בדיוק בעוד שבוע, יחגוג ליאונל מסי את יום הולדתו ה-39. שחקנים בני 39 לא נוהגים לשחק במונדיאל, לא כל שכן לכבוש שלושער במונדיאל, לא כל שכן להפוך למלך שערי הגביע העולמי אי פעם, אבל זה בדיוק מה שכוכב נבחרת ארגנטינה עשה הלילה (בין שלישי לרביעי).
מסי ואלופת העולם לא היו יכולים לדמיין משחק פתיחה מוצלח יותר: הכוכב נראה בשיאו, הרשית שלוש פעמים (17, 60, 74) וסידר לאלביסלסטה 0:3 מוחץ על אלג'יריה - הכי רחוק מה-2:1 מול ערב הסעודית במשחק הפתיחה של מונדיאל 2022.
אחרי השער הראשון נראה מסי בוכה מרוב אושר, ובסיום אמר על כך: "למה בכיתי? זה משהו שלא קשור לכדורגל. עברתי ימים קשים, אבל אני אסיר תודה למשלחת ולחברים שלי לנבחרת שתמיד היו לצדי, נתנו לי הרבה כוח ועזרו לי לעבור את זה". על השיא השערים ההיסטורי שהשווה: "זה כבוד גדול עבורי להיות מוזכר לצד כל הגדולים האלה, כולל רונאלדו הברזילאי, שהוא אחד השחקנים שגדלתי עליהם וצפיתי בהם. הוא היה אחד השחקנים הגדולים בכל הזמנים, ובכל זאת הוא לא נמצא במקום הראשון. בסופו של דבר, אלה רק סטטיסטיקות".
הכוכב הוותיק הוסיף ואמר: "אני אוהב לשחק כדורגל, זו התשוקה שלי מאז שהייתי צעיר. כשאני בכושר טוב, אני נותן הכל על כר הדשא. זה המונדיאל השישי שלי ואני מרגיש בכושר טוב. אני צופה בדוקו על רפאל נדאל ומזדהה איתו, אנחנו מאוד דומים. היום הצלחנו לנצח משחק קשה. חשוב מאוד לפתוח את הטורניר עם ניצחון במשחק הראשון, כי זה אף פעם לא פשוט במונדיאל. התקשינו במחצית הראשונה, אבל למזלנו הצלחנו להתגבר על כך, ובמחצית השנייה יצרנו את ההבדל".
היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ואולי תזכו בחבילה זוגית לרבע גמר המונדיאל
כשהתבקש לתת מסר לאוהדים, אמר: "קודם כל אני רוצה להודות להם, כי הם הוכיחו פעם נוספת שארגנטינה היא מקרה יוצא דופן. הם שוב מילאו את האצטדיון, אני לא יודע אם היו שם 80 אלף צופים או אפילו יותר. אני מודה להם על כל המאמץ שהם משקיעים. לא משנה היכן מתקיים הטורניר, הם תמיד שם - אם זה היה בקטאר ואם זה עכשיו בארצות הברית. אני יודע שהאוהדים עושים הקרבות עצומות כדי להיות איתנו. אני מקווה שהם נהנים מהרגע הזה ונהנו ממה שקרה היום בדיוק כפי שאנחנו נהנינו".
"אין עוד מילים לתאר את מסי, נותר רק ליהנות ממנו. הוא עושה את זה כבר 20 שנה. לא רק הארגנטינאים רוצים לראות אותו, אלא כל עולם הכדורגל. צריך פשוט ליהנות ממנו ומההשפעה האדירה שלו", סיכם מאמן אלופת העולם המכהנת ליונל סקאלוני. "ניגשתי אליו, נתתי לו נשיקה ואמרתי לו שאני אוהב אותו, כי כבר לא נשאר לי מה לומר. מעבר לשערים שהוא מבקיע, מדהים לראות מה הוא משדר לסביבה. נתגעגע אליו ביום שבו הוא כבר לא יהיה כאן".
על המשחק עצמו אמר המאמן: "ידענו שנסבול, שזו נבחרת שמשחקת טוב ויש לה דברים שהיו יכולים להקשות עלינו. תמיד המשחק הראשון מסובך. הראש משחק תפקיד גדול, המעידה בקטאר השפיעה, זה היה לנו בראש. הניצחון נותן לנו שקט נפשי למה שיבוא".
רודריגו דה פול הצטרף למחמאות: "על ליאו כבר אין מה להוסיף. כולם כבר אמרו הכול. צריך ליהנות מכל רגע שהוא לובש את החולצה הזאת. השנים עוברות על כולם, אבל אני שמח מאוד בשבילו ובשביל הנבחרת".
אלכסיס מקאליסטר הוסיף: "אין מילים לתאר את מסי. אם מישהו חשב שהנבחרת הזאת טובה יותר בלי לאו, היום התברר שהוא השחקן החשוב ביותר שלנו. אנחנו צריכים לבנות את הנבחרת סביבו, להציב אותו במקום שבו הוא מרגיש הכי בנוח, וזה בדיוק מה שאנחנו עושים".
