בספרד התעוררו הבוקר (שלישי) ועדיין התקשו להאמין כיצד הנבחרת הלאומית סיימה ב-0:0 בלבד עם כף ורדה במשחק הפתיחה שלה במונדיאל. "המצב לא נוח ודורש שינויים", חרצו ב"אס". "כל אחד מהשחקנים שפתחו וייצאו מההרכב מול סעודיה ביום ראשון הבא יסומן כשעיר לעזאזל".
מי שנשמע הרבה יותר תקיף היה הפרשן סנטי נולה "במונדו דפורטיבו", שכתב בין היתר: "זה היה אסון. אי אפשר להסתפק בזה ש"היו מצבים" - זה המינימום - או בכך שמשחקי פתיחה הם תמיד קשים. נבחרת שנבנתה באמצעות הודעות בלינקדאין כדי לגייס שחקנים מנעה ניצחון מנבחרת גדולה. המפתח הוא שיש מספיק שחקנים כדי לעשות טורניר גדול. הם חייבים להבין שכל יריבה היא ענקית, שהם צריכים לעשות את מה שהם יודעים - ולעשות את זה מהר. במונדיאל לא מחכים למישהו או למשהו. צריך לקחת אותו בנחישות קבוצתית.זה היה אסון, אבל אסון שאפשר לתקן".
שחקן הנבחרת לשעבר דויד וייה ניסה להרגיע את הרוחות כשאמר: "הבכורה שלנו ב-2010 הייתה גרועה יותר, כי פתחנו בהפסד. יש נבחרות מהמקום השלישי שעולות לשלב הבא, כך שבמובן הזה אולי זה הטורניר עם פחות לחץ מהרגיל. בכנות, יצא לי לשחק בכמה מונדיאלים, וכשחקן אתה לא באמת מסתכל על היריבות האפשריות בהמשך. צריך להדיח את כולם, ואם לא תפגוש את ארגנטינה עכשיו - תפגוש אותה בהמשך".
היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ואולי תזכו בחבילה זוגית לרבע גמר המונדיאל
גם תיירי הנרי ביקש לשמור על פרופורציות: "הם מגיעים עם הרבה שחקנים שסוחבים פציעות וצריכים דקות משחק וביטחון. נראה ספרד חזקה יותר בהמשך, אני מאמין בזה. בסך הכול מדובר במשחק אחד. בואו נהיה כנים, בלי ווזיניה כנראה שהיינו מדברים על ניצחון נוח של ספרד. אנחנו מדברים על שוער שהפך לסנסציה של המונדיאל במשחק אחד".
יורגן קלופ סיכם את הסנסציה ואמר: "אנשים חשבו שספרד חייבת להביס אותם, אבל כדורגל לא עובד ככה, במיוחד בטורניר כזה. לכל נבחרת יש את היכולת ואת המטרה לנצח אותך".
