בבלוג "ריפ סיטי פרוג'קט", המסקר את פורטלנד, בדקו מי מבין מטרות הטריידים שהוזכרו בהקשרה של פורטלנד הכי ריאליות - והציבו את טרה מרפי במקום הראשון, לפני קוואי לאונרד (2), יאניס אנטטוקומפו (3), ג'יילן בראון (4), קווין דוראנט (5) ואנתוני דייויס (6).
"מרפי צריך להיחשב למטרת הטרייד האידיאלית עבור פורטלנד, אך הבעיה היא שהוא מתאים כמעט לכל קבוצה בליגה", נכתב שם. "לקראת מועד הטריידים האחרון, ניו אורלינס פליקנס הציבה תג מחיר גבוה במיוחד עבור מרפי, ככל הנראה בניסיון להרתיע קבוצות מלנסות לצרפו. אם פורטלנד תרצה לחלץ אותו מניו אורלינס, ייתכן שבשלב הזה היא תצטרך לשלם מחיר גבוה במיוחד ואף להציע יותר משוויו האמיתי".
מרפי, אחד הקלעים הטובים בליגה שנחשב גם לשחקן הגנה טוב, סיים את עונתו הטובה בקריירה עם 21.5 נקודות (47 אחוז מהשדה, 37.9 אחוז ל-3), 5.7 ריבאונדים, 3.8 אסיסטים ו-1.8 איבודים בלבד למשחק.
העיתונאי האמריקאי מארק שטיין טען שהפליקנס דורשים מחיר גבוה - כמו זה שממפיס הצמידה לדזמונד ביין עבר לאורלנדו תמורת ארבע בחירות סיבוב ראשון לא מוגנות) - כשמלבד פורטלנד, גם יוסטון, גולדן סטייט, דטרויט וסן אנטוניו הוזכרו בהקשרו של הפורוורד המגוון.
הצטרפו למשחק הניחושים של וואלה ספורט וקיה
"פורטלנד ככל הנראה תצטרך להתחיל את השיחות עם שיידון שארפ, אולי לצרף גם את כריס מארי כדי להתקרב להתאמת שכר, ואז להחליט מכמה בחירות סיבוב ראשון היא מוכנה להיפרד", הוסיפו ב"בלייזרס אדג'". "וזה רק כדי להיכנס למשא ומתן. מרפי מבוקש כל כך, שמכירה פומבית נראית בלתי נמנעת. בהתחשב ביעילות הגבוהה שלו, מסקרן לראות כיצד היה מתפקד אם היה מקבל עומס גדול יותר על קו השלוש ובהתקפות מול הגנות לא מאורגנות, במיוחד לצד סגנון המשחק הישיר והאגרסיבי של דני אבדיה".
