מנכ"ל מנהלת הליגה דייויד בסן נדרש הערב (ראשון) להפסקת חצי גמר הפלייאוף בין הפועל תל אביב והפועל ירושלים ואמר: "אני לא רוצה להתייחס לתקנונים ולמשמעות. רוב הסיכויים שהתוצאה של המשחק הזה תישמר, אבל בסוף זה עניין לבית הדין שיחליט על התוצאה של המשחק. כשקבוצה אחת לא מופיעה, או לא חוזרת למשחק אחרי הפסקה, אז יש לזה משמעויות מנהליות ומשמעתיות. לא יודע מה יקרה בסוף".
בסן הוסיף: "חבל שהמשחק לא הגיע לסיומו, אנחנו עקביים בגישה שלנו וזה לשחק לפי הנחיות פיקוד העורף. ברגע שפיקוד העורף הודיע לנו שחייבים לפנות את האולם מהקהל, אז ביקשנו לעצור את המשחק ולא לבטל אותו, להוריד את השחקנים למטה עד שכולם יתפנו. אם השחקנים היו נשארים על המגרש, הקהל היה יוצא פחות מהר. קיבלנו אישור לחדש את המשחק, ולצערי רק קבוצה אחת עלתה לשחק".
הצטרפו למשחק הניחושים של וואלה ספורט וקיה
על המשך הפלייאוף והאפשרות של סיום עונה נוספת ללא אלופה אמר המנכ"ל: "לומדים את המצב כמו כולם. כל עוד פיקוד העורף מאפשר לשחק כדורסל, רוצים לשחק. תחת ההגבלות שיהיו. נקווה שככה יהיה. אני אומר לאנשים של מכבי תל אביב והפועל חולון, קבוצות הבית התחתון, לנשום עמוק לא לקבל החלטות נמהרות. אנחנו חייבים להגיע לסיום הליגה, ולא לחזור על מה שהיה שנה שעברה.
"אין כרגע תוכנית לפנות את השחקנים. כשהחלטנו בסוף מרץ שאנחנו מחזירים את הליגה, החלטנו על בסיס ההבנה שנהיה פה תחת מצב חירום. בנינו את תוכנית המשחקים באולמות נייטרליים בחדרה ונתניה. זה אחרי שרעיון הבועה ירד מהפרק. כל הקבוצות בהחלטת רוב החליטו שחוזרים לשחק בארץ תחת החלטות פיקוד העורף. אני מבין לחלוטין את השחקנים של הפועל ירושלים שלא רצו לחזור לשחק. זה לא טריוויאלי, זו בקשה גדולה. עם זאת, אנחנו נאמנים ועקביים לדרך שלנו. אם אפשר לשחק, צריך לשחק. מקווים שזה יהיה משהו קצר ושכבר מחר יהיה אפשר לשחק, אם זה בלי קהל, אז בלי קהל. נעשה הערכות מצב ככל שהזמן מתקדם".
כרגע, ההערכה היא כי המשחק בין מכבי תל אביב להפועל חולון מחר ייערך ללא קהל. שתי הקבוצות נמצאות בקשר רציף עם השחקנים, לא נרשמו אירועים חריגים נכון לעכשיו אצל אף אחת מהן.
