הפתעה גדולה בליגת היהלום בשטוקהולם: ארמנד "מונדו" דופלנטיס, האלוף האולימפי ואלוף העולם בקפיצה במוט, ראה את רצף 40 הניצחונות שלו מסתיים דווקא מול הקהל הביתי בשבדיה, לאחר שנכנע לאוסטרלי קרטיס מרשל.
דופלנטיס הגיע לאצטדיון האולימפי בשטוקהולם עם ציפיות גדולות, שנה אחרי ששבר שם את שיא העולם, וקיווה לעשות זאת שוב מול הקהל המקומי. לפני התחרות אף הצהיר: "לשבור כאן את שיא העולם בשנה שעברה היה חלום שהתגשם. עכשיו הגיע הזמן לעשות את זה שוב". אלא שהפעם הרוחות הצדדיות והיום הלא מדויק שלו הפכו את הערב לחוויה שונה לגמרי.
השבדי, שמחזיק בשיא העולם עם 6.31 מטר, פתח רע כאשר פסל כבר בניסיון הראשון שלו ב-5.60 מטר. לאחר מכן עבר 5.80 מטר, אך נכשל פעמיים בגובה 6.00 מטר, גובה שהוא רגיל לעבור בקלות, ובהמשך פסל גם ב-6.05. בסופו של דבר הוא סיים רק במקום השני, בעוד מרשל ניצח עם 5.90 מטר. הצרפתי בפטיסט תיירי סיים שלישי עם 5.80 מטר.
הצטרפו למשחק הניחושים של וואלה ספורט וקיה
זהו ההפסד הראשון של דופלנטיס מאז יולי 2023, אז סיים רביעי בתחרות ליגת היהלום במונאקו. מאז הוא רשם 40 ניצחונות רצופים והמשיך לבסס את מעמדו כאחד הספורטאים הדומיננטיים בעולם האתלטיקה. מאז 2020 הוא הפסיד רק חמש פעמים.
