אלוף גרנד סלאם חדש יוכתר הערב (ראשון) בכל מקרה בפריז: האם זה יהיה סשה זברב או פלאביו קובולי? עבור הגרמני בן ה-29 (3 בעולם ו-2 בטורניר) זהו גמר רולאן גארוס שני בקריירה וגמר גרנד סלאם רביעי, כשבכל הקודמים הוא הפסיד. לאור הפציעה של קרלוס אלקראס וההדחה הסנסציונית של יאניק סינר, הוא מצא עצמו כפייבוריט בשלב מוקדם של הטורניר ושמט רק שתי מערכות בדרך אל הגמר.
לעומתו, האיטלקי בן ה-24 (14 בעולם ו-10 בטורניר) מופיע לראשונה במעמד רם שכזה. עד לפני כחודשיים הוא מעולם לא ניצח יריב מהטופ 10, אבל אז עשה את זה שלוש פעמים, כולל על זברב עצמו בחצי הגמר במינכן. זה הניצחון היחיד שלו על הגרמני, לעומת שלושה הפסדים (כולל בעימות האחרון במדריד בסוף אפריל). קובולי סיפק מהפך מרשים מול פליקס אוז'ה עליאסים ברבע הגמר ואז זכה למנוחה, לאחר שבן ארצו מתאו ארנלדי פרש מחצי הגמר. תואר ראשון בקריירה גם יקפיץ אותו למקום החמישי בעולם.
מהלך המשחק
מערכה 1:
קובולי התחיל מעט לחוץ וביצע שתי שגיאות בלתי מחויבות שסידרו לזברב שתי אפשרויות שבירה כבר במשחקון הראשון. האיטלקי הציל אותן וגם את השלישית, אבל לאחר שמונה דקות נשבר במשחקון הפתיחה. זברב מימש את השבירה ועלה ל-0:2, לפני שקובולי נכנס לעניינים עם המשחקון הראשון שלו. למרות זאת, האיטלקי המשיך להיות לא רגוע ונשבר בשנית ל-4:1, כשזברב שלט ביד רמה במשחקוני ההגשה שלו ועם ווינר נהדר סיפק עוד שבירה וסיים את המערכה הראשונה עם 1:6 קל מהצפוי, תוך 35 דקות בלבד.
מערכה 2:
זברב התחיל את המערכה השנייה עם שני משחקוני הגשה קלילים, כשגם קובולי שמר על ההגשות שלו, השווה ל-2:2 עם הנחתה עוצמתית ליד הרשת וקיבל עידוד מהקהל שרוצה לראות גמר יותר תחרותי. רק במשחקון השביעי נרשמה אפשרות שבירה ראשונה, אבל קובולי לא ניצל אותה. אחרי ארבעה מצבי שוויון, זברב ביצע שגיאה כפולה והפעם קובולי כבר השיג את השבירה הראשונה שלו ועלה ל-3:4.
