נבחרת ספרד, אלופת אירופה ומי שנחשבת לאחת המועמדות המובילות לזכייה במונדיאל הקרוב, סיימה הערב (חמישי) ב-1:1 מול עיראק באצטדיון בלה קורוניה, במשחק ההכנה הראשון שלה לקראת גביע העולם בארצות הברית, מקסיקו וקנדה שייפתח בשבוע הבא. לואיס דה לה פואנטה חילק כוחות, העניק דקות לשחקנים מהסגל הרחב וראה את נבחרתו שומטת יתרון מוקדם מול יריבה נחותה ממנה, אך כזו שתופיע בגביע העולם גם כן.
ספרד פתחה טוב יותר ועלתה ליתרון בדקה ה-16 כאשר אמריק לאפורט חטף כדור בחצי המגרש שלו, בורחה איגלסיאס השאיר בחוכמה לפראן טורס, והחלוץ של ברצלונה דהר לפני שסיים בבעיטה מדויקת לרשת במבצע אישי על פני חצי מגרש. עם זאת, היתרון החזיק מעמד 11 דקות בלבד, כאשר מרכאס דוסקי ניסה להגביה מאגף שמאל, אך הכדור הפתיע את ז'ואן גרסיה בדרך ל-1:1.
הספרדים שלטו ברוב שלבי ההתמודדות והחזיקו בכדור הרבה יותר מיריבתם, אך התקשו למצוא את ההכרעה. טורס היה קרוב להשלים צמד, אלכס באנה סיכן מספר פעמים וגם גונסאלו גרסיה וירמי פינו הגיעו למצבים, אך ההגנה העיראקית והשוער אחמד בסיל הצליחו לשמור על השוויון. מנגד, עיראק הוכיחה פעם נוספת כיצד הצליחה להעפיל למונדיאל אחרי 40 שנות היעדרות.
אגב, בספרד כבר הזכירו נתון פחות מעודד: בכל ארבעת הטורנירים הגדולים שבהם זכתה מאז 2008, היא הגיעה אחרי מאזן מושלם במשחקי ההכנה. הפעם, כבר במשחק הראשון לקראת המונדיאל, היא הסתפקה בתיקו מול עיראק.
בנוסף, גם צרפת לא נהנתה מערב מוצלח במיוחד במשחק ההכנה הראשון שלה לקראת המונדיאל. הטריקולור כבר עלו ליתרון ביתי בנאנט משער יפהפה של ריאן שרקי בדקה ה-45, בביצוע אופייני אחרי דריבל על סף הרחבה, אך נכנעו 2:1 לחוף השנהב לאחר מהפך במחצית השנייה.
מי שגנב את ההצגה היה גלה דואה, אחיו הגדול של כוכב פריז סן ז'רמן ונבחרת צרפת דזירה דואה. מגן שטרסבורג ניצל מסירת עומק של ניקולא פפה כדי לאזן בדקה ה-53 מול מייק מניאן, ובהמשך היה מעורב גם בשער הניצחון, כשאמאד דיאלו, קשר מנצ'סטר יונייטד, השלים את המהפך בדקה ה-84 והעניק לאלופת אפריקה ניצחון יוקרתי.
צרפת שלטה במשך דקות ארוכות והגיעה ללא מעט מצבים דרך קיליאן אמבפה, מייקל אוליסה, אדריאן ראביו ושרקי, אך נתקלה בערב מצוין של יחיא פופאנה בשער של האורחת. יש לציין שבהפסקה דידייה דשאן ביצעחילופים, ובין השאר הוציא את אופמקאנו, טשואמני, אוליסה ואמבפה, ולאחר מכן הטריקולור איבדו גובה. מנגד, חוף השנהב הוכיחה פעם נוספת שיש לה סגל עמוק ומוכשר לקראת המונדיאל.
