ניימאר עדיין בספק רב לפתיחת מונדיאל 2026, אבל מבחינת נבחרת ברזיל הוא יהיה חלק מהסגל בכל מקרה. העיתונאי פבריציו רומאנו פרסם כי חרף העובדה שהכוכב בן ה-34 לא כשיר לגמרי ולא שיחק מאז 17 במאי, "קרלו אנצ'לוטי והצוות סומכים עליו ומאמינים שיוכל להשפיע בטורניר".
בסוף השבוע כבר הבהיר אנצ'לוטי כי אין בכוונתו לוותר על ניימאר. מאמן נבחרת ברזיל אישר כי הכוכב סובל מפציעת שריר בשוק, אך הדגיש כי הוא יישאר בסגל 26 השחקנים לטורניר. "ניימאר יהיה איתנו, שיהיה ברור", אמר אנצ'לוטי במסיבת עיתונאים בטרזופוליס. "אנחנו מאמינים שהוא יכול להחלים למשחק הראשון במונדיאל, ואם לא - אז למשחק השני. אין לנו ספק שלא נחליף אף אחד. אלה 26 השחקנים שישחקו במונדיאל".
אנצ'לוטי גם סיפר ששוחח עם ניימאר על תהליך ההחלמה ועל התפקיד המצופה ממנו במונדיאל. "ניימאר הבין היטב את התפקיד שהוא צריך למלא בטורניר הזה", אמר. "הוא עובד טוב מאוד בכל יום כדי לחזור כמה שיותר מהר. הדבר החשוב הוא שהוא מבין בצורה ברורה את התפקיד שלו - ואני חושב שהוא הבין אותו היטב".
המשחקים של ברזיל בבית ג':
13.6: ברזיל - מרוקו
19.6: ברזיל - האיטי
24.6: סקוטלנד - ברזיל
