משחקי הבית התחתון בליגת העל בכדורסל יימשכו מחר (שלישי, 20:00) באולם לב המושבה, כשעירוני נס ציונה, המדורגת במקום ה-11, תארח את מכבי רעננה האחרונה. לשתי הקבוצות יהיה זה המשחק הראשון מתוך שישה בבית התחתון, והן ייפגשו פעם נוספת ברעננה. בשני המשחקים הראשונים ביניהן העונה ניצחה הקבוצה הביתית.
ננס ציונה נפלה לבית התחתון אחרי הפסד דרמטי לעירוני קרית אתא בחוץ ביום שישי האחרון. הכתומים לא רק הפסידו והידרדרו למשחקים שעשויים לשלוח אותם ללאומית, הם גם איבדו על הדרך את דזי רודריגז, אחד השחקנים החשובים בסגל של פול קורסארו, שייעדר חודשים רבים בשל פציעת ברך. בנס ציונה הגיבו במהירות עם רישומו מחדש של אודוקה אזובוקי, אך הוא לא צפוי לשחק בקרוב, כמו גם יורי קולינס, שרשום אך מתמודד עם פציעות. עם ארבעה זרים כשירים בלבד תנסה נס ציונה לנצח בבית את רעננה, ולהימנע מהתקרבות משמעותית למקום שמוביל ללאומית.
הניצחונות של אליצור נתניה והפועל גליל עליון במחזור הנעילה של העונה הסדירה הותירו את מכבי רעננה במקום האחרון ובסיטואציה לא נוחה. אמנם הפער בינה לבין חוף מבטחים אינו גדול מדי, אבל ברעננה יודעים שהם מגיעים למשחק בנס ציונה בלחץ, כשהפסד יגדיל את הפער לשני משחקים ויקרב אותם לליגה הלאומית. בקבוצה החליטו לשחרר את ג'ו רגלנד וצירפו את בן רוינה מאילת, בתקווה לאזן את הסגל ולתת לגוני יזרעאלי מספיק כלים כדי לבנות קבוצה שתשרוד בסופו של דבר.
