ההתאחדות לכדורגל פרסמה לפני זמן קצר את דרישות התובע בעקבות הקטטה ההמונית בסיום גמר גביע המדינה בין מכבי תל אביב להפועל באר שבע, והודיעה כי הדיון יתקיים ביום רביעי הבא בבית הדין המשמעתי ברמת גן. מעבר לעונשים הכבדים והקנסות, כעת נחשפים גם דוחות השופט והמשקיף במלואם.
על פי דוח השופט דוד פוקסמן, הקטטה החלה עוד לפני שריקת הסיום, כשסמוך לספסל מכבי תל אביב התפתח עימות בין שחקנים ואנשי צוות משתי הקבוצות, וכי אנשי האבטחה התקשו להשתלט על המהומה.
לפי כתב האישום, מוחמד אבו רומי מהפועל באר שבע הוא זה שלמעשה הצית את המהומה, לאחר שדחף את שחקן מכבי תל אביב איתי בן חמו. בתביעה ציינו כי הדחיפה היא זו שהביאה לפרוץ הקטטה ההמונית, אם כי לפי הדוח אבו רומי עצמו "לא נטל חלק פעיל בהמשך". למרות זאת, הוא עומד לדין גם בשל הנפת אצבע משולשת לעבר אוהדי היריבה, והתובע דורש להרחיקו לחמישה משחקים בפועל ועוד חמישה על תנאי.
באשר לסמיר פרהוד מהפועל באר שבע, שכלל לא היה אמור להימצא על כר הדשא משום שלא נכלל בסגל ולא נרשם בטופס המשחק, נטען כי הוא היה מעורב ב"התנפלות, הנפה ומכות לשחקן יריב", והדרישה היא להרחקה של שישה משחקים בפועל ועוד שישה על תנאי.
גם התיאורים נגד שחקני מכבי תל אביב חריפים במיוחד. כריסטיאן בליץ' מואשם ב"התנפלות אלימה ובעיטות לעבר שחקן יריב", כאשר בדוח מצוין כי היה מעורב גם ב"היאבקות אשר כללה חניקת שחקן יריב (סמיר פרהוד), למשך זמן לא מבוטל". בשל חומרת המעשים, דורש התובע להרחיקו משמונה משחקים בפועל ועוד שמונה על תנאי.
קרווין אנדרדה מואשם אף הוא במעורבות חמורה במהומה, שכללה לפי הדוח "בעיטה בעוצמה בגב (עם הפקקים) ואגרופים לשחקן יריב". גם במקרה שלו מבוקשת הרחקה של שמונה משחקים בפועל ועוד שמונה על תנאי. אלעד מדמון עומד לדין לאחר שתועד "רץ במהירות למרכז המהומה" ו"מכה בפראות שחקן יריב", והתובע דורש להרחיקו לחמישה משחקים. טייריס אסנטה מואשם בכך ש"השליך בפראות" את אבו רומי, ובעניינו מבוקשת הרחקה של ארבעה משחקים.
גם בגזרת אנשי הקבוצות מופיע סעיף חריף במיוחד נגד מנהל מכבי תל אביב יואב זיו. לפי הדוח, זיו "דחף ובעט מספר פעמים בשחקן הקבוצה היריבה", וזאת למרות תפקידו כמנהל הקבוצה. התובע דורש להרחיקו מהמגרשים ומכל תפקיד רשמי למשך חצי שנה לפחות.
מלבד אירועי האלימות, שתי הקבוצות עומדות לדין גם בגין התפרעות אוהדים והפעלת אמצעים פירוטכניים. מכבי תל אביב מואשמת גם בקריאות "טועמה מחבל", כאשר בדוח צוין כי מדובר בפעם השישית העונה שבה הקבוצה עומדת לדין על פירוטכניקה מרובה. במקרה של הפועל באר שבע מדובר בפעם השנייה בלבד.
עוד על פי דוח השופט, המשחק נפתח באיחור של שש דקות בעקבות אירועים ביציעים. עוד לפני שריקת הפתיחה הודלקו "מספר אבוקות ורימוני עשן" ביציע הצפוני שאכלס את אוהדי באר שבע, ובדקה הראשונה "נזרקו 2 רימוני עשן" מהיציע הדרומי של מכבי תל אביב. בדקה השנייה, כך נכתב, "רימון עשן נעצר על כר הדשא והמשחק נעצר לחצי דקה".
בעקבות אירועי האוהדים והקטטה הקבוצתית, ממכבי תל אביב דורש התובע קנסות בסך 152 אלף שקל: 62 אלף על פירוטכניקה והשלכת חפצים, 40 אלף על הקריאות הגזעניות ו-50 אלף על הקטטה. מהפועל באר שבע דורש התובע קנסות בסך 114 אלף שקל, כולל 64 אלף על פירוטכניקה והשלכת חפצים ו-50 אלף על הקטטה.
יתרה מכך, נגד שתי הקבוצות מבוקשת גם הפחתת שתי נקודות על תנאי במקרה של הרשעה עתידית בהתפרעות קבוצתית.
