הפועל באר שבע צפויה לחזור מחר (שלישי) בגמר גביע המדינה להרכב הקלאסי שלה כאשר קיימת התלבטות משמעותית בעמדת המגן השמאלי בין מתן בלטקסה לבין אופיר דוידזאדה מאחר שהלדר לופס פצוע. בלטקסה זכה לעדיפות אחרי הפציעה של לופס וקרוב לוודאי שרן קוז'וך ימשיך איתו בעמדה הזאת.
מעבר לכך כמעט כל השחקנים שזכו למנוחה שלשום בהפסד למכבי חיפה יפתחו מחר. אופיר מרציאנו יחזור אל בין הקורות. גיא מזרחי, אור בלוריאן וג'יבריל דיופ ישלימו את חוליית ההגנה. בקישור תעלה הפועל באר שבע עם השלישייה החזקה של ליגת העל: לוקאס ונטורה, אליאל פרץ וקינגס קאנגווה. בכנפיים אמורים לפתוח מוחמד אבו רומי ואמיר גנאח ובחוד איגור זלאטנוביץ', שהיה עם מתיחה קלה בימים האחרונים אבל אמור להיות כשיר למשחק.
הדגש בהפועל באר שבע ביומיים האחרונים מתמקד בכך שהמועדון נמצא לפני הישג חסר תקדים של דאבל היסטורי וכל החגיגות שהיו עד עכשיו סביב האליפות צריכות לזוז הצידה בשביל שהגביע יהיה בהישג יד. במועדון באים בטוחים למשחק אחרי שגילו עליונות מרשימה על מכבי תל אביב במרבית המשחקים העונה אבל יחד עם זה יש הרבה כבוד לאלופה היוצאת, שרק בשבוע שעבר בטרנר מתחה את הפועל באר שבע לאורך דקות ארוכות וכבשה מולה פעמיים לפני שהפסידה.
הרכבי הקבוצות
מכבי תל אביב היא שיאנית הזכיות בגביע המדינה עם 24.
