מאמן נבחרת ספרד, לואיס דה לה פואנטה, פרסם היום (שני) את הסגל של אלופת אירופה למונדיאל 2026. ספרד הוגרלה לבית ח', בו היא תפגוש את אורוגוואי, כף ורדה וערב הסעודית - ומשם תנסה להמשיך עד זכייה שנייה בגביע העולמי והראשונה מאז 2010.
דה לה פואנטה אמר לאחרונה שבסגל שלו יהיו כמה שמות שייחשבו למפתיעים והיום חשף אותם. קודם כל, לריאל מדריד אין אפילו נציג אחד - כשאי הכללה של דין האוסן נחשבת ליחסית מפתיעה. מדובר באירוע היסטורי: לראשונה אי פעם, נבחרת ספרד תגיע למונדיאל בלי אף שחקן של ריאל מדריד בסגל. בכל 16 ההופעות הקודמות של ספרד בגביע העולם, מעולם לא הייתה היעדרות מוחלטת כזו של שחקני הבלאנקוס.
לפני כן, הפעם היחידה שבה ספרד השתתפה בטורניר גדול ללא שחקני ריאל מדריד הייתה באולימפיאדת 1920, אז זכתה במדליית כסף באנטוורפן.
ברצלונה לעומת זאת, עם שמונה נציגים, כולל אריק גרסיה, שלא שיחק בנבחרת מאז נובמבר 2022 ולא זומן מאז דצמבר 2022. כעת ברצלונה הפכה למועדון היחיד שהיו לו נציגים בנבחרת ספרד בכל מונדיאל. מספר השחקנים הנמוך ביותר של בארסה בנבחרת היה ב-1934, 2002 ו-2006 - שלושה בלבד.
סגל נבחרת ספרד
שוערים: אונאי סימון, דויד ראיה, ז'ואן גרסיה
הגנה: אמריק לאפורט, אלכס גרימאלדו, מארק קוקורייה, פאו קוברסי, מארק פוביל, אריק גרסיה, מרקוס יורנטה, פדרו פורו
קישור: מיקל מרינו, רודרי, פביאן רואיס, מרטין סובימנדי, פדרי, גאבי, אלכס באנה
התקפה: דני אולמו, פראן טורס, ניקו וויליאמס, לאמין ימאל, מיקל אויארסבאל, ירמי פינו, בורחה איגלסיאס, ויקטור מוניוס
