ביברס נאתכו סיים הערב (שבת) את הקריירה המפוארת שלו כמו אלוף אמיתי, עם שער ב-0:5 של פרטיזן בלגרד על רדניק. טקס מרגש נערך לכבוד קפטן נבחרת ישראל לשעבר עוד לפני שריקת הפתיחה, וגם עם ירידתו לספסל ועם שריקת הסיום הוא זכה לתשואות רמות.
"זה לא הזמן לניתוחים, היום הזה מוקדש לנאתכו", אמר מאמן פרטיזן סרדז'אן בלאגויביץ'. הייתה לנו מחויבות גדולה כלפיו, ולא היה בכלל ספק שזה ייראה אחרת. הוא היה ראוי לזה גם כשחקן וגם כאדם. אני שמח שניצחנו, שהוא חווה את מחיאות הכפיים באצטדיון. לא הייתי לוקח ממנו את זה".
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ, שוחח הערב עם נאתכו ואמר: "ביברס נאתכו היה לאורך כל הקריירה דוגמה ומופת לכל שחקן כדורגל. מעבר ליכולותיו המקצועיות יוצאות הדופן, לקריירה אישית בארץ ומעבר לים לאורך שנים כה רבות, נאתכו היה שחקן בכל הנבחרות הייצוג של ישראל, רשם 88 הופעות בינ"ל והיה קפטן הנבחרת הבוגרת, כאשר הוא מטביע חותם ענק. על כר הדשא ומחוצה לו בלטו גם אישיותו יוצאת הדופן, היותו דוגמה ומופת והגאווה העצומה לייצג את ארצו. גם אחרי שפרש ממשחק פעיל, אגדה כמו נאתכו חייבת בעיני להצטרף לדמויות שמטפחות את דור העתיד שלנו בנבחרות ישראל".
דקל קינן, ששיתף עם הקשר פעולה בנבחרת ישראל, הוסיף: "תודה רבה קפטן. אתה דוגמה ומופת לכל ילד שחולם על קריירה - בלי פוזה, בלי מקורבים, ובעיקר עם הרבה ערכים, יושר ועבודה קשה".
ביברס, רצינו לומר תודה.
— ISRAEL FA (@ISRAELFA) May 23, 2026
על 88 הופעות במדים הלאומיים, מנהיגות, השקעה, מחויבות, השראה ואמונה.
על כך שתמיד היית שם, בכל מקום, בכל רגע, בכל פעם שנדרש אדם אמיץ. וכמו תמיד, בדרך המיוחדת שלך, השקטה, החכמה, הבטוחה, בחרת איך ומתי לסיים קריירה אישית ובין-לאומית מפוארת.
קפטן נאתכו,… pic.twitter.com/ti2CVzYgmA
ויאללה ביברס נאתכו מלחמה! ??
— Dekel Keinan (@DekelKeinan) May 23, 2026
תודה רבה קפטן.
אתה דוגמה ומופת לכל ילד שחולם על קריירה-
בלי פוזה, בלי מקורבים, ובעיקר עם הרבה ערכים, יושר ועבודה קשה.
אבל וואלה… פרשת מוקדם מדי
אני מכיר כאלה שממשיכים לשחק גם בגיל יותר מבוגר, ועוד בלי מסירות הקסם שלך ?@NatchoBibars pic.twitter.com/Hg1nrAGD7o
נאתכו סיים את תקופתו בפרטיזן עם 289 הופעות, 83 שערים ו-73 בישולים. פרטיזן סיימה עונה סוערת במקום השלישי בלבד עם 73 נקודות - 13 נקודות מהכוכב האדום בלגרד - ותתכונן למוקדמות הקונפרנס ליג. "אחרי יותר מ-500 משחקים ומאות שערים ובישולים, המסע שלי מגיע לסיומו. לא יכולתי לדמיין את עצמי משחק במקום אחר אחרי פרטיזן. האצטדיון הזה הפך לבית שלי", אמר הקשר לפני מספר ימים, כשהודיע על כוונתו לפרוש.
