וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמרי עשה היסטוריה, מקגין סגר מעגל: מספרי הזכייה של וילה

רוג'רס חגג ערב בלתי נשכח באיסטנבול, טילמאנס דיבר על המהפך שעברה הקבוצה והמאמן סיפק חותמת חמישית לטענה שהוא "מלך המפעל"

תקציר: פרייבורג - אסטון וילה 3:0 (גמר הליגה האירופית)/ספורט1

אונאי אמרי כבר מזמן לא צריך להוכיח שהליגה האירופית היא המפעל שלו, אבל הערב (רביעי) הוא קיבל עוד חותמת היסטורית. עם ה-0:3 של אסטון וילה על פרייבורג בגמר באיסטנבול, המאמן הבאסקי הפך לראשון שזוכה חמש פעמים בגביע אופ"א/הליגה האירופית, והוביל את המועדון מברמינגהאם לתואר אירופי ראשון מאז 1982 ותואר ראשון בכלל מאז 1996.

עבור אמרי זו הייתה זכייה חמישית במפעל - אחרי שלוש עם סביליה ואחת נוספת עם ויאריאל - והוא שיפר את מאזנו לחמש זכיות בשישה גמרים בליגה האירופית. רק ג'ובאני טראפטוני עמד על הקווים ביותר גמרים אירופיים יותר פעמים ממנו לאורך ההיסטוריה.

אונאי אמרי אחרי הזכייה עם אסטון וילה בליגה האירופית/רויטרס

גם הקפטן ג'ון מקגין המשיך לכתוב את סיפור הסינדרלה של אסטון וילה. ב-2019 הוא כבש את השער שהעלה את המועדון לפרמיירליג, ב-2024 הוביל אותו לליגת האלופות, וכעת הניף כקפטן גם את גביע הליגה האירופית - אחרי שכבר כבש פעמיים בחצי הגמר.

מי שעוד נכנס לספרי ההיסטוריה הוא תמי אברהם, שהפך לשחקן השני אי פעם שזוכה בליגת האלופות, בסופר קאפ האירופי, בקונפרנס ליג ובליגה האירופית.

מורגן רוג'רס, שכבש את השער השלישי, אמר ל-TNT: "זה רגע גדול עבור האוהדים והמועדון. ניכנס להיסטוריה. המאמן כל הזמן דיבר איתי על זה שאני צריך להבקיע יותר שערים קלים ולהיכנס לרחבה, אז אני שמח שהצלחתי לדחוק את הכדור ולכבוש".

sheen-shitof

עוד בוואלה

איזו תוכנית לתואר שני במנהל עסקים מציעה הכי הרבה קורסי בחירה?

בשיתוף הקריה האקדמית אונו

מינגס ומקגין חוגגים/רויטרס

יורי טילמאנס, שפתח את החגיגה, הוסיף: "אני מרגיש מדהים, הקול שלי קצת הלך. נתנו עבודה, זו הייתה הופעה גדולה. הייתה לנו עונה נהדרת, עם הרבה עליות וירידות. התחלנו רע מאוד, הסטנדרטים שלנו היו נמוכים מאוד, והדרך שבה הפכנו את הדברים היא קרדיט גדול לשחקנים ולצוות. המשכנו לעבוד ולהאמין, והבטחנו גם ליגת אלופות בעונה הבאה וגם תואר".

במקביל, הכדורגל האנגלי יכול להשלים עונה יוצאת דופן בזירה האירופית. בעוד עשרה ימים ארסנל תפגוש את פריז סן ז'רמן בגמר ליגת האלופות, ועוד קודם לכן קריסטל פאלאס תשחק מול ראיו וייקאנו בגמר הקונפרנס ליג - כך שאנגליה חולמת להשלים זכייה נדירה בשלושת המפעלים האירופיים באותה עונה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully